Bu koyunlar başka: Yetiştirenler para basıyor

İstanbul'da emeklilikten sonra kent gürültüsünden uzak durmak için yerleştiği Sakarya'da bulunan köyünde Romanov cinsi koyun yetiştirmeye karar veren İrfan Boz, salgın sürecinde artan talebe karşılık vermeye çalışıyor.

EKONOMİ 24.10.2021, 23:52 25.10.2021, 15:30
Bu koyunlar başka: Yetiştirenler para basıyor

İstanbul'da uzun seneler boyunca ticaretle uğraştıktan sonra kendi tekstil fabrikasını kuran Boz, fabrikasının 1999'daki depremde yıkılmasıyla birlikte çeşitli firmalarda çalıştı.

"Ukrayna'dan temin ettim"

Emeklilikten sonra kent yaşamından uzaklaşmak için 1,5 sene evvel Sakarya'ya bağlı Karasu ilçesinde bulunan Camitepe köyüne yerleşmeye karar veren Boz, araştırmaları neticesinde burada bir çiftlik kurarak Ukrayna'dan temin ettiği 300 saf ırk Romanov koyunu yetiştiriciliğine başladı.

Yüksek doğum oranı

Oldukça yüksek doğum oranı ile de bilinen koyunlara işe aldığı iki kişiyle özenle bakan Boz, kısa süre içinde çoğaltıp, birçok ile satmaya başladı.

Salgın sürecinde artan talebe yetişmekte zorlanan Boz, bütün gününü koyunlarıyla geçiriyor.

Bahse konu koyun ırkından verim alınabilmesi için aşılarının yaptırılması, bakımına büyük özen gösterilmesi gerektiğini belirten Boz, hayvanlarına severek baktığını ifade etti.

"Eti kokmuyor"

Romanov ırkı koyunların etinin de oldukça lezzetli olduğunun altını çizen Boz, "Etinin eşsiz bir lezzeti var. Koyun eti kokar fakat bunların eti kokmuyor. Doğurgan bir ırk olması sebebiyle senede bire 10 alıyorsunuz. Bu bereketli bir iştir, herkes yapmalı." şeklinde konuştu. 

"İnsanlar bu tarz işlere yöneldi"

Fiyatlarının normal koyunlara nazaran bir miktar fazla olduğunu kaydeden Boz, salgından dolayı talebin çok olduğunun altını çizerek, şu ifadeleri kullandı:

"Köye dönen insan sayısı arttı, insanlar bu tarz işlere yöneldi. Şehirde bazı sıkıntılar oluştu fakat merada ve köyde hiçbir sıkıntı çıkmadı. Hayvan al, meraya git, şehirdekinden katbekat para kazan."













Yorumlar (0)