Brent petrol kaç dolar? 6 Haziran 2022 Brent petrol fiyatı

Rusya’nın Ukrayna işgalini başlatmasıyla birlikte sert dalgalanmaların yaşandığı Brent petrol fiyatı dikkatle takip ediliyor. Peki, Brent petrol yeni haftaya kaç dolardan başladı? Brent petrolde yükseliş sürüyor mu?

EKONOMİ 06.06.2022, 11:39 07.06.2022, 09:23
Brent petrol kaç dolar? 6 Haziran 2022 Brent petrol fiyatı

Petrol fiyatları haftanın ilk günü ile birlikte yükselişini sürdürdü. Brent petrol fiyatı, 6 Haziran 2022 Pazartesi sabahına 120 doların üstünde başladı. Amerika Birleşik Devletleri’nde ham petrol fiyatı ise 119 doları aştı. 

Suudi Arabistan, ham petrol fiyatlarını artırıyor

Petrol fiyatlarındaki yükselişi tetikleyen bir diğer etken de Suudi Arabistan’ın ham petrol satışına ilişkin yeni kararı oldu. Suudi Arabistan, temmuz ayından itibaren ham petrol satışlarında fiyatların artacağını açıkladı. Suudi hükümeti, Asya ülkelerine yönelik petrol satışlarında temmuz ayı fiyatlarının 4,40 dolardan 6,50 dolara çıkarıldığını duyurdu.

OPEC, petrol üretiminin 648 bin varil artacağını açıkladı

Dünya genelinde yeterli seviyede petrol üretiminin olmadığına ilişkin görüşler de piyasada sert dalgalanmalar yaşanmasına zemin hazırlıyor. Bu endişeleri gidermek için adım atan Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC), önümüzdeki 2 aylık süreçte petrol üretiminin 648 bin varil artacağını duyurdu. Konu hakkında görüşlerini paylaşan uzmanlar, OPEC’in bu hamlesinin, Rus petrolünün açığını kapatmaya yetmeyeceğini belirttiler. 

Yorumlar (0)