Brent petrol fiyatlarında son durum

Brent petrol kaç dolar? Brent petrol fiyatı son olarak ne kadar oldu? Petrol fiyatlarında uluslararası piyasada son durum ne? İşte detaylar…

EKONOMİ 14.06.2022, 10:18 14.06.2022, 13:41
Brent petrol fiyatlarında son durum

Akaryakıta gelen zamlar gündemdeki sıcaklığını korurken, brent petrol fiyatları da merak konusu oldu.

Brent petrol 120 doların üzerinde seyrediyor 

Son rakamlara göre brent petrol fiyatları 120 doların üstündeki seyrini korumaya devam ediyor.

ABD ham petrolü 121 dolardan işlem görürken, brent petrol ise 123 dolar civarında seyrediyor.

Dün 123,70 dolara kadar çıkan brent petrolün varil fiyatı, 122,27 dolar seviyesinde günü tamamladı. Bugün saat 09.50 itibariyle brent petrolün varil fiyatı, kapanışa oranla yüzde 0,95 artışla birlikte 123,44 dolara çıktı. Batı Teksas türü (WTI) ham petrolün varili ise aynı dakikalarda 121,98 dolardan işlem gördü.

Fiyatlarda yaşanan yükselişte, Libya'daki siyasi kriz sebebiyle petrol üretiminin neredeyse durma aşamasına geldiğine ilişkin haber akışı etkili oldu.

Uluslararası basında çıkan haberlerde, Libya Petrol ve Gaz Bakanı Muhammed Ahmed Avn, Libya’nın günlük ortalama 1,2 milyon varillik petrol üretiminin, 1,1 milyon azalışla 100 bin varile gerilediğini duyurdu.

Nisan ayı başından bu yana Libya'da kabile üyesi protestocu gruplar, çeşitli alanlardaki petrol sahalarında üretime müdahale ederek bazı limanların çalışmasına engel oluyor olmuştu. Libya Ulusal Petrol Kurumu da bu limanlar ve petrol sahalarında "mücbir sebepten" dolayı ihracat ve üretimin durduğunu açıklamıştı.

Çin’deki salgın endişeleri de etkili oldu

Ayrıca, Çin'de devam etmekte olan Covid-19 salgını endişeleri ve kısıtlamaların tekrar uygulamaya alınabileceğine ilişkin beklentiler, yukarı yönlü fiyat hareketini kısıtlıyor.

Başkent Pekin'de, Omicron varyantı vakaların sebep olduğu salgını kontrol etmek için uygulanan kısıtlamaların kaldırılmasından sonra kent merkezindeki Çaoyang şehrinde tespit edilen vakalar, yeni dalganın gelişebileceğine ilişkin kaygıya sebep oldu.

Yetkililer, gelecek hafta açılacak olan okulların salgın sebebiyle yüz yüze eğitime geçilmesini erteledi.

Yorumlar (0)