Brent petrol dip fiyatı gördü! 29 Eylül Brent petrol kaç dolar?

Brent petrol kaç dolar? Brent petrolün fiyatı ne kadar? 29 Eylül Perşembe günü brent petrol fiyatı en son ne kadar oldu? Uluslararası piyasada petrol fiyatlarında son durum. İşte detaylar...

EKONOMİ 29.09.2022, 08:45 29.09.2022, 17:46
Brent petrol dip fiyatı gördü! 29 Eylül Brent petrol kaç dolar?

Motorin ve benzin fiyatlarında son zamanlarda yaşanan gelişmelerin ardından uluslararası piyasada brent petrolün fiyatı merak konusu oldu.

Brent petrol kaç dolar? (29 Eylül 2022)

Uluslararası piyasalarda şu an brent petrolün varili 92,69 dolardan işlem görüyor.

Brent petrol nedir? 

Brent petrol, küresel petrol piyasasına yön veren petrol olarak bilinir. Ayrıca Londra Brent veya Brent Blend olarak da adlandırılır. Çıkaran firma Shell tarafından "Brent Goose" adı verilmiş olup, %0,37 oranında sülfür barındırır ve bu durum, brent petrolün işlenmesi daha basit olan “tatlı petrol” grubunda yer almasına olanak tanır.

Düşük sülfürlü yani tatlı denilen petrolden dizel ya da benzin yakıtı üretmek, ham petrolü işleyen rafineriler için daha kolaydır. Bu bölgeden çıkarılmakta olan petrol, hafif ve tatlıdır. Bu sebeple rafine edilmesi kolay, dizel ve benzin yakıt üretimi için de uygundur. Öte yandan denizden çıkarıldığı için nakliyesi direkt olarak deniz üzerinden uzak bölgelere gönderimini daha da kolaylaştırır.

Petrolün fiyatı konusunda ise hangi bölgeden çıkarıldığı ve nereden geldiği önem arz eder. Üretimi daha hızlı ve ucuz olan daha fazla talep görür. Denizden çıkarılmakta olan petrol ile karadan çıkarılanın fiyatı arasında da bazı farklar vardır.

Yorumlar (0)