Borsadan kapanış rekoru

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, 19 Ekim'i yüzde 1,01'lik kazançla 3.880,34 puandan tamamladı ve tüm zamanların en yüksek günlük kapanışını yaptı.

EKONOMİ 19.10.2022, 20:07 20.10.2022, 16:55
Borsadan kapanış rekoru

BIST 100 endeksi, evvelki kapanışa kıyasla 38,78 puan artarken, toplam işlem hacmi ise 84,7 milyar TL düzeyinde gerçekleşti.

Bankacılık endeksi yüzde 5,20 oranında, holding endeksi ise yüzde 1,19 oranında değerlendi. Sektör endeksleri arasında en çok kazandıran bankacılık, en fazla gerileyen ise madencilik oldu.

Analistler, resesyon ve enflasyon ikileminin gündemin odağında kalmayı sürdürdüğünü kaydederek, ABD'de firmaların üçüncü çeyrek finansal neticelerine dair iyimser beklentilere rağmen global çapta dalgalı bir seyir gözlendiğini belirtti.

Bugün Fed (ABD Merkez Bankası) Bej Kitap Raporu'nun ön plana çıktığını kaydeden analistler, Türkiye'de ise ASELSAN ile başlayacak olan bilanço sezonuyla sektör ve hisse bazlı hareketliliğin artabileceğini ifade etti.

Politika faizinin yüzde 11'e indirilmesi öngörülüyor

Yarın AB (Avrupa Bankası) Liderler Zirvesi ve merkez bankalarından gelecek açıklamaların yakından izleneceğini bildiren analistler, veri gündeminde TCMB'nin (Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası) Para Politikası Kurulu toplantısının ardından açıklayacağı faiz kararı, yurt dışında ise ABD'de işsizlik başvuruları, Japonya'da dış ticaret verileri ve Almanya'da ÜFE oranının öne çıkacağını kaydetti. 

Analistler, teknik yönden BIST 100 endeksinde 3.800 puanın destek, 3.950 düzeyinin direnç konumunda yer aldığını belirtti.

Analistler, Merkez Bankası toplantısında politika faizinin yüzde 11'e indirileceğini öngörüyor. Ekonomistlerin sene sonu politika faiz oranına dair beklentileri de yüzde 9 oldu.

Yorumlar (0)