Borsa’da tüm zamanların en yüksek rakamları görüldü

Borsa İstanbul için 18 Nisan rakamları belli oldu. Yeni haftaya rekorla başlayan Borsa İstanbul, tüm zamanların en yüksek seviyelerini gördü.

EKONOMİ 18.04.2022, 12:00 18.04.2022, 16:43
Borsa’da tüm zamanların en yüksek rakamları görüldü

Borsa İstanbul için 18 Nisan rakamları belli oldu. BIST 100 endeksi yüzde 0,34 artan değerle birlikte tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 2.502,97 puana ulaştı. Bankacılık endeksi yüzde 0,20’lik bir artış gösterirken holding endeksi ise yüzde 0,29’luk bir artış gösterdi. Tüm sektörlerdeki endekslerin yükseliş yaşadığı günde en çok kazandıran sektör ise yüzde 1,40’lık artışla madencilik sektörü oldu. BIST 100 endeksi geçtiğimiz cuma günü 0,77 artışı ile 2.494,37 puana ulaşarak yine bir kapanış rekoru kırmıştı.

Çin ekonomisi hedeflenen rakamın gerisinde kaldı

Bugün paylaşılan rakamlara göre Çin ekonomisi, ilk çeyrekte yüzde 4,8 büyüme kaydetti. Bu büyüme piyasa beklentilerinin üzerinde yer alsa da Çin hükümetinin hedeflediği yüzde 5,5’lik büyümenin altında kaldı. Ülkedeki perakende satışları da mart ayında yüzde 3,5 gerileyerek beklentilerin uzağında kaldı. Analistler, Çin’de son dönemde etkisini gösteren yeni koronavirüs dalgasını önlemeye yönelik alınan tedbirlerin bu durumun yaşanmasında rol sahibi olduğunu ve küresel ölçekte yaşanan risk iştahının düşük seviyelerde seyrettiğini, Borsa İstanbul’un ise pozitif ayrıştığını dile getiriyor.

Ukrayna’da yaşanan savaş yatırımcıların odağında olmaya devam ediyor

Avrupa borsalarının bugün kapalı olduğunu vurgulayan analistler, Amerika Birleşik Devletleri Merkez Bankası (FED) yetkililerinin söz ile yönlendirmeleri ve Ukrayna’da yaşanan savaşa ilişkin haber akışının yatırımcıların odağında olduğunu söyledi. Analistler ayrıca bugün, yurt içindeki konut fiyat endeksi ve uluslararası yatırım pozisyonu verilerinin analiz edileceğini vurgulayarak teknik olarak BIST 100 endeksinde 2.550 puanın direnç, 2.440 seviyesinin destek konumunda bulunduğunu belirtti.

Yorumlar (0)