"Borsada spekülasyon" operasyonu: 8 gözaltı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "borsada spekülasyon" açıklamasının ardından harekete geçen İstanbul Emniyet Müdürlüğü, 4 ilde operasyon başlattı. Piyasa dolandırıcılığı yaptığı belirlenen 8 kişi gözaltına alındı, 2 kişinin ise yurt dışında olduğu kaydedildi.

EKONOMİ 02.10.2022, 14:22 02.10.2022, 14:32 Hakan Öksüz
"Borsada spekülasyon" operasyonu: 8 gözaltı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "borsada spekülasyon yapanlar" ile ilgili önceki günlerde yaptığı konuşmanın ardından İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı harekete geçti. Borsadaki işlemlerde organize ya da bireysel olarak usulsüzlük yaptığı tespit edilen kişiler hakkında soruşturma başlatıldı. Söz konusu kişilerin, borsadaki faaliyetleri ile Sermaye Piyasası Kanunu'na muhalefet ettiği kaydedildi.

8 kişi yakalandı, 2 kişi yurt dışında!

Başsavcılık tarafından başlatılan soruşturma kapsamında 10 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. İstanbul Emniyet Müdürlüğü, operasyonda düğmeye bastı. İstanbul merkezli operasyon kapsamında başkent Ankara'nın yanı sıra Muğla ve Balıkesir'de de baskınlar düzenlendi. Piyasa dolandırıcılığı yaptığı belirlenen kişilerin yer aldığı 17 adrese operasyon yapıldı. Operasyonlarda 8 şüphelinin yakalandığı, 2 kişinin ise yurt dışına çıktığı kaydedildi.

Erdoğan ne demişti?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, borsadaki spekülasyonlarla ilgili önceki günlerde açıklama yapmıştı. Erdoğan, "Borsada kazananlar ve kaybedenler oluyor. Bizim borsamız ise 2022'de kazandırdı. Bu nedenle mutluyuz. Öte yandan spekülasyon yaptığı belirlenen bazı kişiler nedeniyle biraz sıkıntı yaşadık. Hazine ve Maliye Bakanlığımız, inceleme ve denetim işlemlerini yürütüyor." ifadelerini kullanmıştı.

Yorumlar (0)