Borsa, tatile düşüşle girdi!

Borsa İstanbul Kurban Bayramı nedeniyle öğlene kadar yarım gün işlem gördü. BIST 100 endeksi tatile girişini, yüzde 0,76 değer kaybıyla 1.126,90 puan seviyesinden yaptı.

EKONOMİ 30.07.2020, 13:10
Borsa, tatile düşüşle girdi!

BIST 100 endeksi, Çarşamba akşamı kapanışına göre 8,65 puan gerilerken, toplam işlem hacmi 7,9 milyar lira düzeyinde oluştu.

Holding endeksi yüzde 0,91 düşerken, Bankacılık endeksi yüzde 0,95 oranında değer yitirdi. Sektör endeksleri arasında en fazla yükselen yüzde 4 ile finansal kiralama, faktoring sektör endeksi olurken, en çok kaybettiren ise yüzde 2,15 ile madencilik sektör endeksi oldu.

Bugün, Kurban Bayramı arifesi olması hasebiyle pay piyasalarında saat 12.30'a kadar sürekli müzayede işlemleri, saat 12.30-12.40 arasında ise kapanış seansı işlemleri yapıldı.

Ekonomi uzmanlarından açıklamalar

Öğleden sonra yurt dışında  Amerika Birleşik Devletleri'nde büyüme ve haftalık işsizlik başvuruları, Almanya'da ise enflasyon verilerinin izleneceğini belirten ekonomi uzmanları, Kurban Bayramı'nın ilk günü olan Cuma (yarın) ile Kurban Bayramı'nın dördüncü günü olan Pazartesi günü yurt içi piyasaların kapalı olacağını hatırlattı.

Haftasonu piyasaların normal zamanlarda da kapalı olduğunu anımsatan ekonomi uzmanları, Kurban Bayramı tatili olması nedeniyle kapalı olacak piyasaların 4 Ağustos Salı günü açılacağını bildirdi.

Kurban Bayramı'nın ilk günü yani yarın (cuma) ayrıca yurt dışında Çin'de açıklanacak PMI (Satınalma Yöneticileri Endeksi), Avro Bölgesi'nde büyüme ve Amerika Birleşik Devletleri'nde Michigan Üniversitesi güven endeksi başta olmak üzere veri gündeminin izleneceğini dile getiren ekonomi uzmanları, haftaya yurt içinde enflasyon, yurt dışında ise Amerika Birleşik Devletleri'nde istihdam raporu, dünya genelinde açıklanacak Satınalma Yöneticileri Endeksi (PMI) verileri ve Çin'de dış ticaret verileri başta olmak üzere yoğun bir veri gündeminin bulunduğunu belirtti.

BIST 100 endeksinde teknik açıdan 1.120 puanın destek olarak öne çıktığını vurgulayan ekonomi uzmanları, 1.170 seviyesinin ise direnç konumunda olduğunu ifade etti.

Yorumlar (0)