Borsa İstanbul’dan bugüne özel yeni hamle

Borsa İstanbul, bugün yeni bir hamle yaparak satış işlemlerinde yukarı yönlü adım kuralı yeni ‘up-tick rule’ uygulayacak.

EKONOMİ 23.03.2021, 09:39 23.03.2021, 15:39
Borsa İstanbul’dan bugüne özel yeni hamle

Borsa İstanbul işlemlerin sert yaşandığı hisse senetleri piyasasında yalnızca bugün geçerli olmak kaydıyla, açığa satış işlemlerinde yukarı yönlü adım kuralı uygulanacağını duyurdu.

Borsa İstanbul’dan gerçekleştirilen duyuruda açığa satış işlemi, satış fiyatından daha yüksek bir fiyat üzerinden gerçekleşebileceği vurgulandı. Öte yandan söz konusu satış işlem fiyatının en son gerçekleşen işlemdeki fiyattan yüksek olması hâlinde, ilgili işlemin son belirlenen fiyat üzerinden yapılacağı da duyuruldu.

Uptick Kuralı nedir?

Sermaye piyasalarında kullanılan ve açığa satışta uygulanan kurallardan biridir. Piyasada işlem gören bir menkul kıymetin üstündeki fiyata da üst fiyat denilmektedir. Bu bilgilere göre de up-tick kuralı, açığa satış işlemlerinde ilgili menkul kıymetin en son gerçekleştirilen satış işleminden daha yüksek bir fiyattan konumlanmasıdır. Öte yandan söz konusu satış işlem fiyatı en son gerçekleşen işlemdeki fiyattan yüksek olması hâlinde, ilgili işlem son belirlenen fiyat üzerinden yapılabilir.
 

Yorumlar (0)