Borsa ilk yarıda yatay seyretti

Borsa İstanbul'da günün ilk yarısında BIST 100 endeksi %0,07 yükselerek 1.111,45 puan oldu.

EKONOMİ 18.09.2020, 13:21
Borsa ilk yarıda yatay seyretti

BIST 100 endeksi günün ilk yarısında dar bir bant olan 1.110-1.115 aralığında hareket etti.

BIST 100 endeksi, saat 13.10 itibarıyla Perşembe günü kapanışına göre 0,79 puan yükselişle 1.111,45 düzeyine ulaştı. Toplam işlem hacmi ise 6,2 milyar lira seviyesinde oluştu.

İlk yarıda holding endeksi %0,06 değer yitirirken, bankacılık endeksi %0,28 kazanç sağladı. Sektör endeksleri içinde en çok getiri sağlayan %2,63 ile spor sektör endeksi olurken, en çok kaybettiren ise %1,87 ile orman, kâğıt, basım sektör endeksi oldu.

Spor sektör endeksi şaşırtıyor

Spor sektör endeksi geçtiğimiz haftanın ve ondan önceki haftanın peş peşe en çok kazandıranı idi. Geçtiğimiz haftanın son işlem gününde ters bir seyir izleyen spor sektör endeksi, iki haftanın aksine en çok kaybettiren olarak geçtiğimiz haftayı kapatmıştı. Bu haftanın ilk 4 işlem gününde en çok kaybettiren olan spor sektör endeksi, geçen haftanın aksi bir seyir izleyerek bu haftanın son işlem gününde en çok kazandıran noktasına geldi.

Ekonomi verileri

Öğleden sonra yurt içinde TCMB'nin (Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası) Eylül 2020 dönemine ait beklenti anketi, yurt dışında da Amerika Birleşik Devletleri'nde tüketici güven endeksi ve cari işlemler dengesi verileri bulunuyor.

Fransa'nın müdahalesiyle iyice içinden çıkılmaz hâle gelen Türkiye-Yunanistan odaklı Doğu Akdeniz'deki gerilim de ekonomi gündeminin odağında yer alıyor.

Diğer jeopolitik gelişmeler de bir taraftan izlenirken, Covid-19 (yeni tip koronavirüs) aşı çalışmalarına dair haber akışı da ekonomi çevrelerinin takip ettiği bir diğer konu başlığı. Covid-19 pandemisi (küresel salgın) sürecinde tek tescilli aşı olan Rus Sputnik V'nin gönüllüler üzerinde dün itibarıyla denenmeye başlaması ve çok sayıda ülkeden olumlu haberlerin gelmesi ekonomi üzerindeki baskının azalmasını sağlıyor.

Tüm bu gelişmeler ışığında BIST 100 endeksinde teknik açıdan 1.120 seviyesinin direnç konumuna geldiğini belirten ekonomi uzmanları, 1.090 puanın ise destek seviyesi olarak öne çıktığını ifade ediyor.

Yorumlar (0)