Borsa günü nasıl tamamladı?

Ekonomiyle yakından ilgilenen okurlarımız için Borsa İstanbul'daki gün sonu rakamlarını aktardık.

EKONOMİ 07.11.2019, 18:16
Borsa günü nasıl tamamladı?

BIST 100 endeksi, önceki kapanışa göre 2.400,61 puan artarken, toplam işlem hacmi 9,5 milyar lira oldu. 

Analistler, Suriye konusunda azalan jeopolitik riskler ve ABD ile diplomatik ilişkilerdeki düzelmenin etkisiyle pay piyasalarının haftanın ilk 3 günündeki yükselişini bugüne de taşıdığını aktararak, teknik açıdan BIST 100 endeksinde 105.000-105.500 bandının gündeme gelebileceğini belirtti.

Erdoğan, 13 Kasım'da Trump ile görüşecek

Dün akşam Erdoğan ile ABD Başkanı Donald Trump bir telefon görüşmesi yapmıştı. Görüşmede, ABD'nin Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey'in de 8 Kasım'da Türkiye'ye geleceği aktarıldı.

Erdoğan, görüşme ile ilgili açıklamasında, "Görüşmede, terörle mücadele ve ülkelerimiz arasındaki ticari hedefler başta olmak üzere birçok konuda atacağımız adımları değerlendirdik. 13 Kasım'da ABD'ye gerçekleştireceğimiz ziyaretle birlikte bugün yapmış olduğumuz telefon görüşmesinin ikili ilişkilerimiz ve bölgesel meselelerle ilgili hayırlı sonuçlar doğuracağına inanıyorum." değerlendirmesini yaptı.

Analistler, yarın yurt içinde dış ticaret endeksleri, yurt dışında ise Çin ve Almanya'da dış ticaret verileri, ABD'de toptan eşya stokları ve satışları başta olmak üzere veri gündeminin izleneceğini belirtti.

Yorumlar (0)