Borç yapılandırması için vergi dairesine gitmeyin

Gelir İdaresi Başkanlığı'nca borç yapılandırmasında, eğer yapılandırılacak borç dava konusu olmamış ise işlemlerin internet üzerinden gerçekleştirilebileceği ifade edildi.

EKONOMİ 23.11.2020, 15:58 24.11.2020, 17:26
Borç yapılandırması için vergi dairesine gitmeyin

Gelir İdaresi Başkanlığı'nca kamu alacaklarının tekrar yapılandırılmasına dair düzenlemeye göre pandemi koşullarından dolayı vergi dairelerine gitmeksizin başvurul yapılmasının olanağı olduğu kaydedildi.

Vergi dairesine gitmeyin, evden başvuru yapın

Böylece mükellef vergi dairelerine gitmeden İnteraktif Vergi Dairesi ile başvurusunu gerçekleştirebilecek. Vatandaşlar, ev veya ofislerinden veyahut bilgisayar veya akıllı cep telefonlarıyla vergi işlemlerini 7/24 yapabilecekler.

Böylece mükellefler vergi dairelerine gitmeden İnteraktif Vergi Dairesi'nden başvurularını yapabilecek.

Online olarak başvuru yapılabiliyor

Mükellefler tarafından, yeniden yapılandırma ödemeleri online olarak sistem üzerinden bitirilebilecek. İnteraktif Vergi Dairesi Başvurusuyla alınan mükellefler belirli planlara göre ödemelerini peşin veya taksitle anlaşmaları bankaların kartlarını kullanarak gerçekleştirebilecek.

İnteraktif Vergi Dairesine www.turkiye.gov.tr veya www.gib.gov.tr adresinden ulaşabilirsiniz.

Borçlar dava konusu ise başvuru yazılı olmalı

Bu arada eğer yapılandırılmak istenen borçlar bir dava konusu oldu ise başvuru online olarak yapılamıyor. Başvurunun yazılı olarak vergi dairesine yapılması gerekiyor.

Yapılandırma düzenlemeleri 31 Ağustos 2020 öncesi dönemlere ait ve 17 Kasım 2020 itibarıyla kesinleşmiş olan borçları kapsarken, imkandan yararlanılması için ise yılın son gününe kadar başvurunun gerçekleştirilmesi gerekiyor.

Yorumlar (0)