Borç yapılandırma paketinde detaylar belli oldu

Geçtiğimiz günlerde duyurulan ve Kabine Toplantısı’nda ele alınan borç yapılandırmasında ayrıntılar açıklandı. Yapılandırma paketinde vadenin 4 sene olacağını ifade eden Hazine ve Maliye Bakanı Nurettin Nebati, ''Devlete karşı olan borçlar 48 ay bazında taksitler şeklinde karşılanacak. Peşin ödeme noktasında ÜFE oranının yüzde 90'ından vazgeçilecek'' şeklinde konuştu.

EKONOMİ 24.01.2023, 17:01
Borç yapılandırma paketinde detaylar belli oldu

İzmir'de iş dünyasıyla buluşma programında açıklamalarda bulunan Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, borç yapılandırma paketinin detaylarını duyurdu. İşte yapılandırma paketinin ayrıntıları…

Vade süresi 4 yıl olacak

Geçmiş dönemlerde yapılan borç yapılandırmalarda 36 ay olarak belirlenen üst sınır bu defa 48 ay olarak belirlenecek. Sürede uzama sağlanacak ancak ödemesini kısa tutma düşüncesinde olanlara önemli avantajlar verilecek.

Yapılandırma paketi ile ilgili konuşan Nebati, ''Yapılandırılan borçların peşin ödenmesi durumunda zaten küçük oranlar vererek oluşturduğumuz yurt içi ÜFE oranının yüzde 90'ınından vazgeçmiş olacağız. Eğer yapılandırılacak olan borç idari para cezası olursa asıl alacaktan da tam olarak yüzde 25 oranında indirim sağlayacağız.'' dedi.

Vergi daireleri takip edemeyecek

Söz konusu paket ile beraber prim ve vergi borçları da dahil olmak üzere birden fazla kurum ve kuruluşa ödenmemiş olan borcun cezaları kaldırılacak.

Tutarı 2 bin TL’yi geçmeyen borçlar silinecek. Bu borçlar sebebiyle vergi daireleri tarafından takip sağlanmayacak.

Yapılandırma kapsamında bir istisnanın bulunduğunu aktaran Hazine ve Maliye Bakanı Nebati, ''Bu yapılandırma düzenlemesinde vergi dairelerine verilmesi gerekli olan hangi çeşitte borç olursa olsun yapılandırılacak. Sadece bir istisnamız bulunuyor o da 2022 senesi içerisinde ödenmesi gerekli olan geçici vergiler. Davalı olan prim ve vergi dosyalarında bulunan ihtilaflar sona erdirilerek ödeme fırsatı getireceğiz.'' dedi.

Diğer bir taraftan diğer yapılandırmalarda bulunmayan idari para cezaları kapsam içerisine alınacak.

Yorumlar (0)