Borç yapılandırma paketi geliyor

Borçlar için yeni bir yapılandırma paketi geliyor. 31 Aralık 2022 gününe kadar meydana gelen borçlar yapılandırılacak. Sigorta ve vergi primi borçları ile cezalar hakkında yapılandırma imkanı verilecek.

EKONOMİ 20.01.2023, 09:35 20.01.2023, 12:00
Borç yapılandırma paketi geliyor

Borç yapılandırması için en ayrıntılı paket faaliyete sokulacak. Söz konusu paket, hafta başında düzenlenecek olan Kabine toplantısında ele alınacak. Buna göre, 31 Aralık 2022 gününe kadar devlete olan bütün borçlar yapılandırılacak.

Ceza, vergi ve sigorta kapsam içerisine girecek

Sigorta primi ve vergi borçları ile idari ve adli cezalar adına yapılandırma olanağı sağlanacak. Firmalara stok ve kasa affı ile matrah artırımı imkanı verilecek. Belediyelerde bulunan borçlar, öğrenim kredisi, su ve elektrik borçları da yapılandırma çerçevesinde olacak.

Taksitli ödeme fırsatı

Daha öncesinde gerçekleştirilen yapılandırma işlemlerinde olduğu gibi taksitli ve peşin ödeme fırsatı sağlanacak. Yüzde 90 oranına kadar borçların silinmesi olanağı verilecek. Belirli bir rakamın altında bulunan borçlar ile ilgili yeni bir uygulamada düzenlenecek Kabine Toplantısı’nda ele alınacak.

Yorumlar (0)