Boeing'ler çatlak çıktı! Acil iniş ve iptaller...

Boeing’de yeni skandal: Acil iniş yaptılar, onlarca uçağa uçuş yasağı getirildi.

EKONOMİ 01.11.2019, 10:16
Boeing'ler çatlak çıktı! Acil iniş ve iptaller...

ABD merkezli Boeing havacılık şirketinin başı yine üretim hatası kaynaklı teknik sorunlarla dertte. Boeing 737 NG tipi uçaklarda yaşanan ‘çatlak’ problemi sebebiyle bir uçak acil iniş yaptı, 50 uçağın havalanması engellendi.

Avustralya merkezli Qantas havayolu şirketine ait Boeing 737 NG uçağı havadayken bir bölümde yaşanan ‘çatlamalar’ sebebiyle acil iniş yapmak zorunda kaldı. Boeing 737 NG uçaklarında belirlenen ortak problem sebebiyle dünya genelinde 50 uçağın havalanmasına izin verilmediği açıklandı.

Qantas: Asla izin vermeyiz

Uluslararası haber ajansı AFP'nin verdiği bilgiye göre; Qantas şirketi, “Bu şekilde bir çatlak oluşsa da bu uçağın güvenliğini anında tehdit eden bir durum değil. Bir uçağın güvenliğinin tam olarak sağlanmaması durumunda uçuşa asla izin veremeyiz” açıklamasında bulundu.

Daha önce inceleme istenmişti

FAA (Amerikan Havacılık Otoritesi) geçen ay Boeing 737 NG tipi uçaklar hakkında inceleme yapılmasını istemişti. Amerika Birleşik Devletleri merkezli Boeing şirketi, 13 Mart’tan bu yana 737 serisinin son modeli olan MAX’lerin üst üste iki kaza geçirmesi sonucunda büyük kayıp yaşamıştı. Boeing şirketinin ürettiği 400’e yakın uçağın seferi durdurulurken, 500’ün üzerinde uçağını da teslim edemedi.

Yorumlar (0)