Boeing 737 MAX'ın satışları ivmeleniyor!

Birleşik Arap Emirlikleri'nde gerçekleşen Dubai Airshow'da ilgi odağı Boeing’in 737 MAX’ıydı ve uçağın satışları toparlanma gösterdi.

EKONOMİ 19.11.2019, 11:48
Boeing 737 MAX'ın satışları ivmeleniyor!

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) kökenli uçak şirketi Boeing, çok sayıda aldığı siparişleri duyurmaya hazırlanıyor. 737 MAX jetine olan güvenin yeniden kazanılması için efor sarfeden şirket, Dubai Airshow etkinliğinde ilgi odağı oldu.

Boeing'in siparişleri 5-6 milyar dolar değerinde olması bekleniyor.

Ne olmuştu?

Mart ayında gerçekleşen iki ölümcül kaza sonrasında Boeing şirketinin en çok satan uçağı Boeing 737'nin ticari uçuşları yasaklanmıştı.

Üretim kaynaklı teknik sorunlar sebebiyle bir uçak acil iniş yapmış ve 737 NG uçaklarında ortak görülen bir sorun nedeniyle dünya genelinde 50 uçağın uçuş yapması yasaklanmıştı.

Daha önce Amerikan Havacılık Otoritesi tarafından bu uçaklar hakkında incelenme istenmişti. Şimdi ABD kökenli Boeing şirketi, yazılım ve pilot eğitimini değiştirme sürecine girdi.

Airbus da yeni siparişler alıyor

Öte yandan, Airbus'ın yaptığı açıklamaya göre, Dubai Airshow'da uygun fiyatlı havayolu şirketi easyJet, 12 tane daha Airbus A320neo uçağı sipariş etti.

Fransa-Almanya kökenli Airbus şirketi, ayrıca, küçük A220 uçaklarının sekizini Air Senegal'den sipariş vermeye hazır olduğunu belirtti.

Bunun dışında, etkinlikle aynı zamanda, kiralama devi GECAS'ın (GE Capital Aviation Services) Rolls-Royce'dan motorlarla çalışan 12 adet A330neo içeren 25 Airbus jeti siparişi alması bekleniyordu.

Beklenen sipariş

Bununla birlikte, Dubai’nin Emirliklerinin, dünyanın en büyük uluslararası havayolundaki filo değişikliklerini yönlendiren karmaşık bir anlaşmaları grubunun parçası olan 40 Boeing 787 Dreamliners için geçici bir sipraiş hazırlamaya hazır olduğuna dair bir işaret yoktu.

Siparişin kaderi, Emirates'in en büyük müşterisi olduğu daha büyük Boeing 777X üzerindeki müzakerelere dayanıyor. Emirates, gecikmeleri takiben siparişi yeniden yapılandırmak istediğini belirtti ve kaynaklar, bekleyen 787 anlaşmasını kaldıraç olarak kullanabileceğini söylüyor.

Habernediyor.com / İrem Çorum

Yorumlar (0)