Bodrum’a ilk kruvaziyer yanaştı: 30 gemi daha yolda

Bodrum’a yaz sezonu için gelen ilk yolcu gemisi erzak alımı ve mürettebat değişimi için Bodrum’a geldi. Yaz sezonunda alınan önlemler ve hazırlıklarla 30 geminin daha gelmesi bekleniyor.

EKONOMİ 14.03.2021, 10:45 15.03.2021, 09:32
Bodrum’a ilk kruvaziyer yanaştı: 30 gemi daha yolda

İtalya Trieste limanında virüs pandemisi sebebiyle uzun bir zamandır demirli bekleyen Viking Sea adlı bir yolcu gemisi Bodrum limanına demirledi. 930 yolcu kapasitesi olan geminin mürettebatını ve gerekli olan erzaklarını almasının ardından Limasol limanına gideceği bilgisine ulaşıldı.

120 kişiden oluşan mürettebat, Bodrum’dan gemiye bindi

Pandemiyle beraber seferlerine ara veren gemi tekrar operasyona hazırlanma için dünyanın çeşitli bölgelerinden gelen 120 kişiden oluşan mürettebatını Bodrum’dan gemiye aldı.

Sağlık kontrollerinin gerçekleştirilmesi sonrası mürettebatın koronavirüs testleri yapıldı ve gemiye alındı. Mürettebat otobüslerle tek tek geldi, sosyal mesafe kurallarına uyularak yapılan ateş ölçümlerinin ardından gemiye binildi. Alınan önlemlerle mürettebatın bagajları dezenfekte edilip terminal binasına alındı.

Bodrum bu sezon 30 kruvaziyer ağırlayacak

İçerisinde dünyada ilk kez laboratuvar bulunması yönüyle de dikkat çeken gemide koronavirüs testleri de yapılabiliyor. Bodrum Cruise Port Genel Müdürü Haluk Hızlan Bu sezonda Bodrum’da 30 kruvaziyer geminin ağırlanacağını kaydetti.

Yorumlar (0)