Bodrum'da döner 370 lira oldu, belediye başkanı "normal" dedi!

Muğla'nın gözde turizm merkezi Bodrum'da fiyatlar tavan yaptı. Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, ilçeye dünyanın en zengin insanlarının da geldiğini belirterek, fiyatların normal olduğunu ifade etti.

EKONOMİ 28.06.2020, 09:59 28.06.2020, 10:16
Bodrum'da döner 370 lira oldu, belediye başkanı "normal" dedi!

Türkiye'de yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadele kapsamında "yeni normal" hayata geçildi. Seyahat yasakları kaldırılırken, plajlara gidilmesinin önündeki engeller de kalktı.

Bunun üzerine özellikle gözde turizm merkezi Bodrum'da hareketlilik başladı. Bodrum'da yiyecek-içecek fiyatlarının tavan yaptığı görüldü.

Turizm merkezine tatile giden kişiler, adisyonların fotoğraflarını çekerek sosyal medyada paylaşmaya başladı. 

Bodrum'da bir dönerin 370 TL'ye, bir kolanın ise 61 TL'ye satıldığı fark edildi. 

Bunun üzerine Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras'tan konuya ilişkin açıklama geldi. 

Bodrum Belediye Başkanı Aras, son dönemde ilçede bulunan işletmelerin fahiş fiyatlara başvurduğuna ilişkin bir karalama kampanyası gerçekleştirildiğini kaydetti.

"Zenginlere göre hizmet veren yerler var"

Bodrum'da dünyanın en zenginlerinin de geldiğini ve bu kişilerin isteklerine göre hizmet verilen yerlerin bulunduğunu belirten Aras, turizm merkezinin bu işletmelere de gereksinimi olduğunu aktardı. 

Aras, "her şey ucuza atılsın" mantığı işlerse insanların Bodrum'a değil, başka yerlere gideceklerini ifade etti.  Aras, ayrıca Bodrum'un ekmek parasını "turizm" ile kazandığına ve bu durumun asla inkâr edilemeyeceğine dikkat çekti. 

Yorumlar (0)