Bodrum Belediye Başkanı: Döner 370 lira çünkü para harcatmamız lazım!

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, turizm merkezinde dönerin 370 TL'ye satılması gerektiğini çünkü turistlere daha fazla para harcatılması gerektiğini ancak yerli turistlere karşı böyle bir yaklaşım sergilemediklerini söyledi. 

EKONOMİ 29.06.2020, 12:25
Bodrum Belediye Başkanı: Döner 370 lira çünkü para harcatmamız lazım!

Bodrum'da dönerin 370 TL'ye, kolanın da 61 TL'ye satılması yeni bir tartışmanın fitilini ateşlemişti.

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, turizm merkezinde bulunan işletmelerin fahiş fiyatlara başvurduklarına dair bir karalama kampanyası yürütüldüğünü, ilçeye zengin insanların da geldiğini ve bu kişilerin taleplerine göre hizmet sunan işletmelerin bulunduğunu söylemişti. Ayrıca, "her şey ucuza atılsın" şeklinde bir yaklaşımın olması durumunda insanların Bodrum'a değil, farklı turizm merkezlerine gideceklerini ifade etmişti.

Aras'tan yeni açıklama

Bodrum Belediye Başkanı Aras'tan konuya ilişkin yeni bir açıklama geldi.

"Yabancılara para harcatmak lazım"

Aras, yabancı turistlere daha fazla para harcatmaları gerektiğini ifade etti. Bodrum'un ucuz turist mekânı olmaması gerektiğini kaydeden Aras, Türkiye'nin hem tarihi hem doğal güzellikleriyle hem de turizm sektörüne verdiği değerle farklı bir coğrafya olduğuna dikkat çekti.

"Ucuz olması mantıksız olurdu"

Aras, Türkiye'nin ayrıca uzun sahil kıyılarına sahip olan ve birçok medeniyetin beşiği olan bir ülke olduğuna işaret ederek, bu nedenle ucuz olmasının mantıksız olduğunu ve yabancı turistlere mümkün olduğu kadar fazla para harcatılması gerektiğini ancak yerli turistlere tabi ki de böyle yaklaşmadıklarını ifade etti.

"Uygun tatil fırsatları da var"

Belediye olarak halka yatırım yaptıklarını belirten Aras, Bodrum'da belediyeye ait neredeyse 40 plaj ve kafe bulunduğunu ve vatandaşların oldukça uygun tatil fırsatlarına sahip olduklarını da ekledi.

Yorumlar (1)
Ahmet 4 yıl önce
20 kg et mi satıyorsunuz da bu para isteniyor vatandaş tatil yapmaya geliyor o zaman yiyeceğini dışardan alıp gelsin daha iyi