Bitcoin yeniden 20 bin doların altına indi!

FED Başkanı Powell'ın açıklamalarıyla cuma günü piyasalarda yaşanan hareketlilik, kripto piyasasını da etkiledi. Bitcoin yeniden 20 bin dolar bandının altına indi, kripto piyasasındaki düşüş yönlü hareket derinleşti. İşte kripto piyasasındaki son durum...

EKONOMİ 29.08.2022, 13:04 Hakan Öksüz
Bitcoin yeniden 20 bin doların altına indi!

Cuma günü küresel piyasalarda yaşanan düşüş, kriptoyu da etkiledi. Haziran ayında 17 bin 600 dolar bandına inerek dip yapan Bitcoin (BTC), son iki aylık sürede genel olarak 20-25 bin dolar civarında akümüle oldu. Ağustos ayının ortasında 25 bin dolar seviyesine yükselerek boğa hayalleri kurduran kripto piyasasının amiral gemisi BTC, yeniden 20 bin dolar bandının altına indi. Genel olarak son bir gün içinde kripto piyasalarında yaşanan düşüş yüzde 1,4'ü buldu.

Kripto piyasasının değeri, 1 trilyon doların altına indi

Coingecko adlı platform tarafından aktarılan bilgilere göre kripto piyasasının toplam değeri 997 milyar dolar civarına indi. Piyasanın öncü kripto varlığı olan BTC'nin 20 bin dolar bandının altına gerilemesi, yatırımcıların satış yönlü aksiyon almasına yol açtı. BTC'nin kripto piyasası üzerindeki hakimiyeti yüzde 38,17'ye çıktı. Bu piyasa hakimiyetinin yükselmesi halinde altcoinlerin, Bitcoin'in hareketlerine bağlı olarak daha volatil hareketler sergilemesine neden olduğu kaydedildi.

Ethereum ve altcoinler düşüşte!

Kripto piyasasının ikinci en büyük varlığı olan Ethereum (ETH) ise BTC'den daha fazla değer kaybetti. Ağustos ayında 2 bin dolar civarına çıkan ETH, son düşüşün ardından 1450 dolar bandının altına indi. Son 24 saatte yüzde 3,2 oranında değer kaybeden ETH, altcoinlerin de düşüşe geçmesine neden oldu. Piyasadaki diğer coinlerde de benzer düşüşler görüldü. Son 24 saat içinde Ripple (XRP) yüzde 4.1, Cardano (ADA) yüzde 3.1 ve Dogecoin (DOGE) yüzde 3.1 değer kaybetti.

FED: Parasal sıkılaştırma devam edecek!

Kripto piyasasında yaşanan düşüşün başlıca sebebinin Amerikan Merkez Bankası (FED) tarafından verilen faiz artırımı sinyali olduğu kaydedildi. Enflasyonun arzu edilen seviyeye çekilene kadar parasal sıkılaştırma politikasını uygulamaya devam edeceklerini ifade eden FED Başkanı Jerome Powell, "Yakın zamanda gevşek para politikasına geçileceğini zannetmiyorum." dedi. Powell'ın açıklaması, yılın kalan bölümünde de para piyasalarının çeşitli güçlüklerle karşı karşıya kalacağının sinyali olarak yorumlandı. 

Not: Bu haberde yer alan değerlendirmeler, bilgilendirme amaçlıdır. Kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir.

Yorumlar (0)