Bitcoin ulusal para birimi oluyor

Bukele, Bitcoin tavsiyesinin ülkede yasalaşması durumunda "El Salvador dünyanın en önemli para merkezlerinden biri olacak." dedi.

EKONOMİ 08.06.2021, 01:44 09.06.2021, 10:47
Bitcoin ulusal para birimi oluyor

El Salvador Devlet Başkanı Nayib Bukele, kişisel Twitter hesabı üzerinden gerçekleştirdiği paylaşımda, kripto para birimi Bitcoin'in ülkede yasal hale getirilmesi için haftaya Kongre'ye yasa tasarısının sunulacağını dile getirdi.


(Nayib Bukele)

"En önemli para merkezlerinden biri olacağız"

4 sene evvel Bitcoin'in kullanılması gerektiğini söylediğini anımsatan Bukele, "Bu sebeple kampanya vaadimi fiilen hayata geçiriyorum. Bitcoin yasallaştığı durumda El Salvador dünyanın en önemli para merkezlerinden biri olacak." sözlerini sarf etti.

El Salvador, Kongre tasarıyı kabul ettiği takdirde dünyada dijital parayı resmi olarak kabul eden ilk ülke olacak.

Böylece ülkenin, Bitcoin'i resmi para birimi olan ABD doları üzerinden kullanması bekleniyor.

"İstihdam oluşturacak"

Bukele, dün gerçekleştirdiği açıklamada, yasanın El Salvador halkına iş olanağı oluşturacağına vurgu yaparak, "Önümüzdeki hafta El Salvador'da Bitcoin'i yasal biz zemine oturtacak bu öneriyi Kongre'ye ileteceğiz. Bu gelişmeyle birlikte kısa sürede iş imkanı yaratılacak ve kayıtlı ekonomi dışında olan binlerce vatandaşımız için finansal katılımı teşvik etme yönünde de yardımcı olunacak." ifadelerini kullanmıştı.

Yurt dışında ikamet eden El Salvadorluların yılda ülkelerine 6 milyar dolar tutarında para gönderdiklerini belirten Bukele, Bitcoin sayesinde para gönderme işlemlerini kolaylaştıracaklarını ve bir milyonu aşan düşük gelirli ailenin değişiklikten yarar sağlayacağını kaydetmişti.

Yorumlar (0)