Bitcoin ne zamana kadar düşecek? İnebileceği en düşük seviye açıklandı

Bitcoin ve Ethereum başta olmak üzere tüm kripto paralar şu anda değer kaybı yaşıyor. Yeni yatırımcıları korkutan, eski yatırımcıları ise “bekleme” konumuna aldıran bu değer kaybıyla birlikte Bitcoin, 30 bin doların altını gördü. Yatırımcılar ise dijital varlıklarının daha ne kadar düşebileceğini öğrenmek için ekonomist ve analistleri takip etmeye başladı. Peki bu düşüş nereye kadar devam edecek? Bitcoin en fazla hangi seviyeye düşebilir? Merak edilen soruların yanıtları haberimizde.

EKONOMİ 11.05.2022, 13:00 12.05.2022, 15:48
Bitcoin ne zamana kadar düşecek? İnebileceği en düşük seviye açıklandı

Kripto para piyasasında düşüş devam ediyor. Bu sabah itibarıyla bir nebze toparlanma görülse de grafikler henüz yeşile dönmüş değil. Bu durum eski yatırımcıların bekleme konumuna geçmesine sebep olurken yeni yatırımcılar ise kayıplarının üzüntüsünü yaşıyor. Öte yandan durdurulamayan bu düşüşün daha nereye kadar gideceği merak konusu. Elinde kripto para bulunanlar değerlerin yükselmesini dört gözle beklerken uzmanlar, Bitcoin’in daha da düşebileceği yönünde uyarılarda bulunuyor.

Bitcoin’in piyasa hakimiyeti yüzde 40’a düştü

Bugün de devam eden hızlı düşüş eğilimiyle birlikte kripto para piyasasının son 24 saatteki kaybı yüzde 7.5 düşerek 1.44 trilyon dolara kadar geriledi. Anlık olarak fiyat takibinde bulunan yatırımcılar da bu düşüşün daha ne kadar süreceği yönünde araştırmalarına başladı. Yalnızca 6 ay önce 67 bin dolar seviyesine kadar çıkan Bitcoin, kazandırdığı tüm paraları geri almış durumda. Geçtiğimiz günlerde 30 bin dolar seviyesine kadar inen kripto paranın hızla değer kaybetmesinin sebebi olarak ABD Merkez Bankası’nın 50 baz puan artırıma gitmesi görülüyor. Yalnızca 50 baz puanlık artışın dünya ekonomilerini derinden sarsması sonrasında başta ABD borsası olmak üzere dünyanın dört bir yanında sert satışlar başladı. ABD borsası yaklaşık bir haftada yüzde 3’lük değer kaybı yaşadı. 



Bitcoin, düşmeye devam edecek mi? 

ABD Merkez Bankası’nın kararları Bitcoin’i yakından etkilemeye devam ederken kripto para devinin önümüzdeki günlerde nasıl sürprizler yapacağı belli değil. Ancak Bitcoin için kritik sürecin başladığı da biliniyor. Direnç seviyelerini hiçbir zaman aşmayan Bitcoin’in en fazla 28 bin dolar seviyesine ineceği kaydediliyor.

Diğer kripto paralarda durum ne?

Bitcoin’in ardından en çok tercih edilen kripto paralardan olan Ethereum yüzde 3.1 değer kaybederek 2325 doları gördü. Doge yüzde 7.9 düşüş kaydederek 10 cent; Ripple da yüzde 4.6 değer kaybederek 50 cent oldu. 

Yorumlar (0)