Bitcoin'de son durum: 40 bin doların üzerinde tutundu

Elon Musk'ın Twitter’da yaptığı paylaşımın ardından 40 bin doları geçen Bitcoin, bu seviyede tutunmayı başararak yükseliş sinyalleri verdi. 

EKONOMİ 15.06.2021, 10:52 16.06.2021, 11:37
Bitcoin'de son durum: 40 bin doların üzerinde tutundu

Kripto para piyasalarını manipüle etmekle suçlanan Elon Musk, Bitcoin madenciliği sürecinde temiz enerji kullanılmadığını öne sürerek Tesla şirketinin, Bitcoin ile bundan sonra ödeme almayacağını duyurmuştu.

Bitcoin yeniden yükselişe geçti

Elon Musk’ın açıklamalarından sonra, kripto para piyasası sert düşüşler meydana gelmiş ve Bitcoin 30 bin dolara kadar düşmüştü. Fakat Elon Musk’ın, iki gün önce yaptığı yeni bir açıklamada, Bitcoin madencilerinin enerjisinin yarısını yenilenebilir ve temiz kaynaklardan almaları halinde, Tesla araç satışlarında tekrar Bitcoin kabul etmeye başlayacaklarını açıkladı ve Bitcoin tekrar yükselişe geçti.

Açıklama öncesi hemen hemen bütünüyle kırmızıda olan kripto piyasasında, 24 saat içinde en büyük 100 birimden 93'ü yükselişe geçti.

Bitcoin ise 33 bin dolardan 38 bin dolara kadar yükselirken, dün akşam saatlerinde ise 40 bin dolar seviyesini geçti ve burada tutunmayı başardı.

Bitcoin'in piyasa değeri toplamda 757 milyar dolara yükselirken, kripto para hacmi ise bu noktada toplam 1 trilyon 750 milyar doları geçti.

Kripto para yatırımcılarının, dikkat ettiği konulardan biri ise Bitcoin'in piyasa hakimiyetindeki grafiği. Bitcoin'deki yükselişle birlikte, para tekrar buraya akmaya başlarken, Bitcoin’in gelişmelerden önce yüzde 41.5 olan piyasa hakimiyeti, gelişmelerin ardından yüzde 46'lara kadar yükseldi. Bu veri, kripto piyasasındaki toplam paranın yüzde 46'sının Bitcoin'de olduğuna işaret ediyor. 

- Son gelişmeler

Son dönemlerde kripto para piyasasının oldukça kırılgan ve olumsuz en ufak gelişmede çakılabiliyor olması, yatırımcıları düşündürüyor. Yatırımcılar, Bitcoin'deki hareketi bilhassa tahmin edebilmek için yaşanan gelişmeleri yakından takip ediyor.

92 bin 079 Bitcoin'le kripto para piyasasının en güçlü firmalarından biri MicroStrategy, son günlerde 488 milyon dolarlık Bitcoin alımı daha yapacağını açıkladı.

Bu gelişme, Elon Musk'ın açıklaması ile birleşince piyasalara olumlu yansıdı

*Söz konusu bu içerik, yatırım tavsiyesi olarak değerlendirilemez.

Yorumlar (0)