Bitcoin cash nedir?

Elektronik para yerine kullanılabilen Bitcoin cash nedir, bu para nasıl kullanılır?

EKONOMİ 22.07.2020, 20:54
Bitcoin cash nedir?

Dijital dünyada kullanılmak üzere ortaya atılmış olan Bitcoin Cash, hiçbir merkez bankasına bağlı olmadan işlem görebilmektedir. Borsa, resmi kuruluşlar gibi yerlerden destek almadan, sanal para yerine geçen bu kavram, Bitcoin’in de yararlandığı blok zincir yapısının gelişip büyütülmesi amacını taşır. 2017 senesinin 1 ağustos tarihinde hayatımıza giren Bitcoin Cash, elinde Bitcoin'i olan kullanıcıların aynı zamanda ve aynı oranda Bitcoin Cash’e de sahip olması demektir. Fakat unutmamak gerekir ki Bitcoin ve Bitcoin Cash arasında gerçekleşen tüm işlemler, atılan tüm adımlar ayrı yürütülür.

BİTCOİN CASH NASIL ORTAYA ÇIKTI?

Sanal nakit sistemi olarak kullanılma amacı güden Bitcoin cash, Blockchain platformunun bir üyesi olarak hep daha fazla büyüme ve geliştirme, ölçeklendirme potansiyeline sahiptir.

Bitcoin cash öncesinde her bir Bitcoin bloğunun 1 megabyte'lık veri sınırı ile saniyede 3 işlem yapabilme sınırı bulunuyordu. Teknik özelliklere bakıldığında bu sınırları genişletebilmek mümkün görünse de süreç içerisinde yaşanan anlaşmazlıklar, bir sonuca bağlanamayan tartışmalar yüzünden Bitcoin kapasite sorunu ortada kaldı. Bir dönem bu sebeplerden dolayı Bitcoin para transferleri dahil tüm işlemlerde zaman zaman aksaklıklar da yaşandı. Böyle bir dönemin sonunda duraklama devrine giren Bitcoin, artık eskisi kadar cazibeli bir halde görünmüyor; yatırımcıların ilgisini çekemiyordu. Zaten tüm bunların sonucunda da Bitcoin'in diğer kripto sanal para birimleri içerisindeki pazar payı %95'lerden %45'e kadar büyük bir düşüş yaşadı.

Gidişat ibresi kötüyü gösterirken Bitcoin'in yolunu açabilmek hem de bu kripto para biriminin önünü tıklayan engelleri ortadan kaldırabilmek ve sınırları aşabilmek için 1 Ağustos 2017 tarihinde Bitcoin cash üretimine geçildi. Bu akıllıca adım sonrasında Bitcoin de yeni türevi Bitcoin Cash'de de ibre yükselişi gösterdi.

BİR BİTCOİN CASH NE KADAR?

Kısaca BCH olarak adlandırdığımız Bitcoin Cash'in ne kadar olduğu da sıklıkla merak edilen konulardan bir tanesi. Henüz 2 sene öncesinde hayatımıza girse de bu sektörle ilgilenen, yatırım yapan kişiler tarafından değeri sıkı bir şekilde takip ediliyor. Bu değer-fiyat takibi de Bitcoin cash fiyat grafiğinde kolaylıkla yapılabilir. Bu gün 22 temmuz 2020 bir Bitcoin cash, 1595,52 Türk Lirası karşılığını elde ederken; bir bitcoin cash 232,90 ABD Dolar'ı olarak işlem görüyor. 

Yorumlar (0)