BIST'in en çok kazandıranı yine spor!

Borsa İstanbul'da güne %0,23 yükselişle başlayan BIST 100 endeksi 1.102,16 puan seviyesinde bulunuyor.

EKONOMİ 10.09.2020, 10:23
BIST'in en çok kazandıranı yine spor!

BIST 100 endeksi açılışta 2,48 puan (%0,23 artış) değer sağlayarak 1.102,16 puan seviyesine ulaştı.

Holding endeksi %0,31 değer kazanırken, Bankacılık endeksi %0,39 yükseliş sağladı. Sektör endeksleri arasında en fazla kazandıran %7,68 ile spor sektör endeksi oldu. Spor sektör endeksi geçtiğimiz haftanın ilk gününden bu tarafa "en çok kazandıran" unvanını sürdürdü. Sektör endeksleri arasında en çok kaybettiren ise %0,28 ile elektrik sektör endeksi oldu.

Çarşamba günü özellikle günün ikinci yarısında enerji hisselerinde alışların yoğunlaştığı görüldü. Alışların artmasıyla %0,93 yükselen BIST 100 endeksi, Çarşamba gününü 1.099,68 puan düzeyinde bitirdi.

Veri gündemi

Bugün yurt içinde işsizlik verilerinin önem arz ettiğini belirten ekonomi uzmanları, yurt dışında ise ECB'nin (Avrupa Merkez Bankası) faiz kararı ve Avrupa Merkez Bankası Başkanı Christine Lagarde'ın açıklamalarının olduğunu, ayrıca Amerika Birleşik Devletleri'nde açıklanacak verilerin de izleneceğini kaydetti.

Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) faizlerde değişiklik yapmasının öngörülmediğini dile getiren ekonomi uzmanları, öngörülerin üzerinde yükselen avro sebebiyle ECB Başkanı Christine Lagarde'ın açıklamalarının daha da önem kazandığını bildirdi.

Covid-19 (yeni tip koronavirüs) aşı çalışmaları ile ilgili bilgi akışı ve Türkiye merkezli Doğu Akdeniz gerilimi başta olmak üzere jeopolitik olayların ekonomi gündeminin dikkatini çektiğini belirten ekonomi uzmanları, Amerika Birleşik Devletleri'nde teknoloji hisselerindeki yüksek değişiklik dolayısıyla bu hisselerdeki oynaklığın küresel ölçekte risk algısı konusunda belirleyici olmasının kaçınılmaz olduğunu ifade etti.

BIST 100 endeksinde teknik açıdan 1.120 puanın direnç konumuna geldiğini kaydeden ekonomi uzmanları, 1.090 ve 1.070 bant aralığının destek olarak öne çıktığını bildirdi.

Yorumlar (0)