Birleşik Krallık, AB'yle ticareti 2020 sonuna kadar halletmekte kararlı

Birleşik Krallık Maliye Bakanı Javid, AB'yle Brexit sonrası ticaret anlaşmasının 2020'nin sonuna kadar yapılabileceğini söyledi.

EKONOMİ 22.01.2020, 14:35
Birleşik Krallık, AB'yle ticareti 2020 sonuna kadar halletmekte kararlı

Birleşik Krallık Maliye Bakanı Sajid Javid, ülkesinin Avrupa Birliği'nden (AB) ayrılmasının ardından iki taraf arasındaki ticareti düzenleyecek anlaşmanın 2020 yılının sonuna kadar yapılabileceğini düşündüğünü söyledi.

Javid, AB'yle birlikte ürünler ve hizmetleri de içeren uzun vadeli bir ticaret anlaşmasına iki tarafın da büyük önem verdiğini söylerken AB cephesinden 2020 sonuna kadar anlaşma çıkmasının "gerçekçi olmadığı" yönündeki açıklamalara inanmadığını belirtti.

"Başarabileceğimize yönelik inanç var"

ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin ve Uluslararası Para Fonu direktörü Kristalina Georgieva'yla bir panelde konuşan Birleşik Krallık Maliye Bakanı Javid, "Avrupalı meslektaşlarımla bazı görüşmelerim oldu, her iki tarafta da bunu başarabileceğimize yönelik inanç var" dedi.

Sajid Javid, Davos'ta düzenlenen 50. Dünya Ekonomik Forumu'ndaki panelde bu anlaşmanın sıfır gümrük vergisi ve sıfır kota olmasını istedikleri ürün pazarının yanı sıra hizmet pazarını da kapsayabileceğini söyledi.

Yorumlar (0)