Bir zamanlar çam sakızı çoban armağanıydı, bugün kilosu 3 bin 500 TL

Kilosu 3500 TL’ye satılan ve fiyatının yüksekliği sebebiyle vatandaşların gram gram satın alabildiği damla sakızı, en güçlü antiseptik içeriğe sahip olmanın yanında enfeksiyonla mücadele konusunda da birebir etkili. 

EKONOMİ 06.12.2021, 13:47 07.12.2021, 14:15
Bir zamanlar çam sakızı çoban armağanıydı, bugün kilosu 3 bin 500 TL

Bir zamanlar çam sakızı çoban armağanı olarak bilinen damla sakızının kilosu, artık cep yakıyor.


"Birçok derde derman"

Bursa'da uzun yıllardır dede mesleği aktarlığı sürdürdüğünü belirten Taner Esin, ‘’Damla sakızı Yunanistan’ın Sakız Adası’ndan bize geliyor, adını da buradan alıyor. Damla sakızı ağaç reçinesi olarak biliniyor ve ağaçtan elde ediliyor. Hem mutfakta hem de sağlıkta çok özellikli olarak kullanılan bir ürün. Sağlığa faydaları akciğer tedavisi, üst solunum enfeksiyonu, nefes darlığı, mide hastalığı, bronşit ve astım gibi problemlerde kullanılıyor. Bu sakızı çiğnediğiniz zaman yüz kaslarınızı geliştiriyor’’ sözlerini kullandı. 


Kilosu 3500 TL

Uçak yolculuğunda kulakların tıkanmaması amacıyla damla sakızının kullanıldığını belirten aktar Taner Esin, ‘’Uçağa binen yolcular, basınç farkı sebebiyle kulaklar tıkanmasın amacıyla kullanıyor. Damla sakızını dövüp, balla karıştırdığınızda mide hastalığı olarak bilinen reflüye iyi geliyor. Aroması ve hoş kokusu sebebiyle gıda ürünlerinde de ayrıca kullanılıyor. Bu değerli ürünün kilosu 3500 TL. 100 gramı 350 TL. Vatandaşlara 10 gramlık paketini de 35 TL’den satıyoruz. İzmir Çeşme’de ağaçları bulunuyor ve burada yetişiyor, fakat bu ürün Yunanistan’ın Sakız Adası’ndan bize geliyor’’ açıklamasını yaptı.

Yorumlar (0)