Bir zam haberi daha geldi

BUSYAD (Bursa Yemek Sanayicileri Derneği) Başkanı Coşkun Dönmez, hazır yemek sektöründeki gıda enflasyonuyla baş edemez duruma geldiklerini kaydederek, fiyatlandırmalarda maliyet yükselişlerinin sözleşme bedellerine yansıtılmasını öngören eskalasyon sistemine geçiş yapmak mecburiyetinde olduklarını dile getirdi. Dönmez, "Ekonomik koşullar ortada. Otomatik fiyatlandırmaya gitmek mecburiyetindeyiz. Bu husustaki hazırlıklarımızda sona geldik. Haziran ayı başında anlaşmalarımızı bu doğrultuda yapmayı amaçlıyoruz. Bu hususta müşterilerimizden anlayış bekliyoruz." dedi.

EKONOMİ 23.05.2022, 19:50 24.05.2022, 17:20
Bir zam haberi daha geldi

Dönmez, gerçekleştirdiği açıklamada, son zamanlarda bütün dünyada görülen gıda fiyatlarındaki yükselişlerin hazır yemek sektöründe faaliyet göstermekte olan şirketleri çok zor bir durumda bıraktığını belirtti. Yemek sanayicilerinin adeta günübirlik bir hal alan gıda fiyatlarındaki yükselişler karşısında çaresiz kaldığının altını çizen Başkan Dönmez, üçer aylık periyotlar halindeki fiyat ayarlamalarının dahi artık sorunları çözemediğini ifade etti.

Dönmez, gıda fiyatlarındaki yükseliş sebebiyle artık kar edemez bir hale geldiklerini kaydetti. Sektördeki kar oranının yaklaşık olarak yüzde 10 dolaylarında olduğunu vurgulayan Başkan Dönmez, “Geçtiğimiz ay gıda enflasyonu yüzde 13,4 oldu. Nisan ayındaki fiyat güncellemeleri şimdiden eriyip gitti. Mayıs ayının başından bu yana zarar ediyoruz." dedi.

“Eskalasyon sistemine geçmekten başka bir çare kalmadı"

Dönmez, özellikle salgının ardından ortaya çıkan ve Rusya ile Ukrayna arasındaki savaşla daha da karmaşık bir hal alan ekonomik tablonun, müşteriler ile yemek sektöründe faaliyet gösteren şirketleri karşı karşıya getirdiğine işaret ederek, zarar etme noktasına gelen sektörün bu aşamanın ardından eskalasyon sistemine geçmekten başka bir çaresinin kalmadığını belirtti. 

Dönmez, sözlerini şu şekilde sonlandırdı: 

"Ekonomik koşullar ortada. Otomatik fiyatlandırmaya gitmek mecburiyetindeyiz. Bu husustaki hazırlıklarımızda sona geldik. Haziran ayı başında anlaşmalarımızı bu doğrultuda yapmayı amaçlıyoruz. Bu hususta müşterilerimizden anlayış bekliyoruz." 

Yorumlar (0)