Binlerce haneyi ilgilendiriyor! Doğal gaz ödeneği başvuruları ne zaman?

İhtiyaç sahipleri için oluşturulan ve sisteme alınan “Doğal Gaz Tüketim Desteği” kapsamında Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, kış aylarına ilişkin başvuruların ne zaman başlayacağını duyurdu. Bakan Yanık, yapılan düzenleme sonrasında kiracıların da söz konusu destekten yararlanabileceğini aktardı.

EKONOMİ 06.09.2022, 15:10 06.09.2022, 15:15
Binlerce haneyi ilgilendiriyor! Doğal gaz ödeneği başvuruları ne zaman?

Doğal gaz desteği için açıklamada bulunan Bakan Yanık, toplamda 3 milyar lira bütçe ile sisteme alınan “Doğal Gaz Tüketim Desteği” ile ilgili bilgilendirme sağladı. Mart ve Nisan aylarını içerisine alan 1’inci dönem ödemelerinin gerçekleştiğini açıklayan Yanık, 331 bini geçkin haneye toplam da 114,2 milyon lira destek sağladıklarına değindi. Yanık, doğal gaz destek ödemeleri için başvuruların ise başladığını duyurdu.

Doğal gaz desteği başvurusu nasıl yapılır?

Doğal Gaz Tüketim Desteği noktasında başvuruların alınmaya başladığını ifade eden Yanık, “E-Devlet üzerinden işlemler devam ediyor. Desteğimizden faydalanmak isteyen vatandaşlarımız, e-Devlet üzerinden bakanlığımız tarafından oluşturulan “Sosyal Yardım Başvuru Hizmeti” kısmından gereken bilgileri doldurabilir ve başvuru da bulunabilir. Bu çerçevede hali hazırda olan doğal gaz talebinde bulunan yerleşim bölgelerinde ikamet eden ve evinde konut türü doğal gaz aboneliği olan vatandaşlarımıza oluşturduğumuz bu yardımı vereceğiz." dedi.

Doğal gaz desteği şartları nelerdir?

Doğal gaz yardımından daha fazla konutun faydalanması adına yeni düzenlemeler de getirildiğini aktaran Bakan Yanık, "İhtiyaç sahibi evler için oluşturulan bu Doğal Gaz Tüketim Desteğinde kış zamanı adına başvurular alınmaya başladı. Geçtiğimiz dönemimiz içinde bulunmayan kiracılarımızı da yardım içerisine aldık. Bu noktada başvuru koşulları uygun görülen kiracı veya ev sahibi olarak ikamet eden, konut niteliğinde dairelerde hayatını sürdüren vatandaşlarımız bu yardımdan faydalanabilecek." açıklamasında bulundu.

Doğal gaz desteği nasıl alınır?

Doğal Gaz Tüketim Desteği için ısıl haritanın temel alındığını söyleyen Bakan Yanık, “2 dönem şeklinde ödemeler belirleniyor. Tutarlar ise senelik 450 ile 1150 lira arasında değişiyor. Doğal Gaz Tüketim Desteği'ni hem ön ödemeli ve faturalı sayaç kullanan dairelere sağlayacağız. İhtiyaç sahibi olan kişilerin e- Devlet üzerinden gerçekleştirdiği başvurular onaylanacak. Daha sonra hak sahipliği olan vatandaşlarımız PTT'ye giderek burada faturalarını ibraz ettikten sonra destekten faydalanabilecek. Öte yandan ön ödemeli sayacı olan kişilerin ise destek ödemesi kartlarına aktarılacak." dedi.

Sağlık raporu olan kronik hastalara da değinen Bakan Yanık, bu kişilere yüzde 5 ek ödeme sağlanacağını da belirtti.

Yorumlar (0)