Biberde fiyat etiketi grama döndü

Mutfaklardaki vazgeçilmez sebzelerinden biri olan biberin kilosu 60 TL'ye yükselirken, fiyat etiketi artık gram üzerinden hazırlanıyor.

EKONOMİ 06.04.2022, 19:13 07.04.2022, 16:08
Biberde fiyat etiketi grama döndü

Pazar tezgahlarında en fazla tercih edilen ürünlerinden olan marul ve biber, fiyatlarıyla her geçen gün rekor üstüne rekor kırıyor. Sivri biberin kilogramı 60 TL'ye yükselirken, Eskişehir’deki pazarcı esnafı ise çözümü etiketlerde değişikliğe gitmekte buldu. Pazarda satışa sunulan sivri biberde bundan böyle 200 gramlık fiyatlar yazıyor. 

Marul da cep yakıyor

Fiyatı artan bir diğer ürün de marul oldu. Küçük boyutlardaki marulların fiyatı 15 TL'den başlarken, büyük boyutlardaki marulun fiyatı 18 TL'ye kadar yükseldi.

Mahsul az, talep çok

Fiyatların artmasında pek çok etkenin bir arada olduğunu kaydeden pazarcı esnafı, sebzelerin de zorlu kış koşullarından etkilendiğini dile getirdi. Marulun bir bölümü tarladan direkt olarak çöpe giderken, biberler yeteri oranda büyümedi. Hal böyle olduğu için tarladan çıkan mahsulün miktarı da azaldı. Ramazanın gelişiyle birlikte talepte de artış olduğu için fiyatlar adeta tavan yaptı. Mahsul az, talep de çok olduğundan dolayı sebzenin fiyatı yükseldi.

Yorumlar (0)