Beyaz eşya alacaklar dikkat!

Resmi Gazete'de Ticaret Bakanlığı'nın 'Perakende Ticarette Uygulanacak İlke ve Kurallar Hakkında Yönetmeliği' yayımlandı. Yönetmelikteki değişiklik ile bazı eşyalardaki taksit sayısı artarak 18 aya çıktı.

EKONOMİ 22.06.2019, 10:16 22.06.2019, 12:26
Beyaz eşya alacaklar dikkat!

Perakende Ticarette Uygulanacak İlke ve Kurallar Hakkında Yönetmeliği’nde değişiklik yapıldı. Bu değişikliğe göre; video, kamera ve ses sistemi gibi elektronik eşya ve tablet bilgisayar satışları ile fiyatı 3 bin 500 Türk Lirası'nın üstünde olan televizyon ve cep telefonu satışlarında 6 ay, buzdolabı, çamaşır makinesi, bulaşık makinesi ve elektrikli ev aletleri gibi elektrikli eşya satışları ile mobilya satışlarında 18 ay olarak uygulanacak.

Perakende işletmelerin basılı ve külçe halinde olmayan kuyum satışlarında taksitlendirme süresi dört ayı geçmeyecek. Diğer kuyum satışlarında taksitlendirme yapılamayacak.

Daha önceki uygulama ise şöyleydi:

"Birinci fıkradaki süre; ses ve görüntü sistemleri satışları ile fiyatı 3 bin Türk Lirasının üstünde olan televizyon satışlarında 3 ay, bilgisayar ve tablet bilgisayar ile fiyatı 3 bin 500 Türk Lirasının üzerinde olan cep telefonu satışlarında 6 ay, fiyatı 3 bin Türk Lirasının altında olan televizyon satışlarında 9 ay olarak uygulanır."

Perakende işletmelerin kuyum satışlarında taksitlendirme yapılamaz.

İşte o karar:

Yorumlar (0)