Benzine zam

Benzin fiyatlarına zam uygulanacak. Zam, pompa fiyatlarına bu gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere, 7 kuruş şeklinde yansıyacak. Kalan 4 kuruş ise Eşel Mobil sistemi gereğince ÖTV üzerinden karşılanacak.

EKONOMİ 06.01.2021, 19:04 07.01.2021, 16:21
Benzine zam

Benzinin litre fiyatında bu gece yarısından itibaren geçerli olmak kaydıyla 11 kuruş zam geldiği açıklandı.

Benzine 11 kuruş zam

Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikası'ndan (EPGİS) edinilen bilgiye göre, söz konusu zam, pompa fiyatına ortalama 7 kuruş şeklinde yansıyacak. Kalan 4 kuruşluk bölüm ise devreye sokulan Eşel Mobil sistemi gereği 'Özel Tüketim Vergisi' (ÖTV) gelirinden karşılanacak.

Son zamla birlikte, başkent Ankara'da ortalama 7,20 TL'den satılan benzinin litre fiyatı 7,27 TL'den satılacak. Benzinin litresi mega şehir İstanbul'da 7,17 TL'den 7,24 TL'ye, İzmir'de 7,23 TL'den 7,30 TL'ye yükselecek.



Akaryakıt fiyatları nasıl hesaplanıyor?

Akaryakıt fiyatları, Türkiye'nin de içinde bulunmuş olduğu Akdeniz piyasasındaki işlenmiş ürün ücretlerinin ortalaması ile dolar kurundaki değişiklikler dikkate alınarak rafineriler tarafından hesaplanıyor.

Söz konusu hesaplanma neticesinde dağıtım firmalarınca uygulanan fiyatlar, rekabet ve serbesti sebebiyle şirketler ve şehirlere göre küçük değişiklikler gösterebiliyor.


 

Yorumlar (0)