Benzine indirim geliyor

Benzinin litre fiyatında bu gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere 19 kuruş indirim bekleniyor.

EKONOMİ 22.09.2020, 10:07 23.09.2020, 09:19
Benzine indirim geliyor

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) pandemisinde vaka sayılarının yeniden yükselmeye başlaması ve çok sayıda aşı adayının 3'üncü aşamada deneniyor olmasına rağmen sonuca yaklaşmaya hâlâ uzak olunduğunun açıklanması petorl fiyatlarına darbe indiriyor.

Petrol ürünleri fiyatlarında yüzde 4'e yaklaşan gerilemeler sonrası iç piyasada tüketime sunulan akaryakıt ürünleri için de indirim bekleniyor.

Piyasa uzmanlarından edinilen bilgilere göre bu gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere benzinde 19 kuruş indirim öngörülüyor.

Akaryakıt fiyatları nasıl hesaplanıyor?

Akaryakıt fiyatlarını kim, nasıl hesaplıyor? Akaryakıt fiyatları neye göre hesaplanıyor? Akaryakıtta indirim beklentileri neden hep yüzde 100'e yakın oranda doğru çıkıyor?

Aslında her indirim ya da zam beklentisinin gerçekleşiyor olmasının sebebi, akaryakıt ürünlerinde yapılacak fiyat  değişikliklerinin net çıktılara bağlı olması.

Akaryakıt fiyatları rafineriler tarafından hesaplanıyor. Rafineriler, akaryakıt fiyatları ile ilgili hesaplama yaparken "Türkiye'nin de dâhil olduğu Akdeniz piyasasındaki işlenmiş ürün fiyatlarının ortalaması" ile "dolar kurundaki değişiklikleri" ölçü alıyor.

Yapılan hesaplama sonucunda dağıtım firmaları tarafından uygulanan fiyatlar, rekabet ve serbesti dolayısıyla şirketler ve kentlere göre küçük değişiklikler gösterebiliyor.

Yorumlar (0)