Benzine indirim gelecek mi? İşte güncel fiyatlar!

Brent petrol fiyatındaki dalgalanmalar, benzin fiyatlarının hızlı şekilde değişmesine yol açıyor. Benzine indirim geleceğine ilişkin söylentiler, vatandaşları sevindirdi. Peki benzine indirim gelecek mi? Güncel benzin fiyatları ne kadar? Detaylar haberde...

EKONOMİ 18.07.2022, 09:57 18.07.2022, 13:52 Hakan Öksüz
Benzine indirim gelecek mi? İşte güncel fiyatlar!

Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş, akaryakıt fiyatları üzerinde doğrudan etkili oldu. Batılı ülkeler tarafından uygulanan yaptırımlara karşılık veren Rusya, Avrupa'ya giden gazı büyük oranda kesti. Tedarik zinciri sorunlarıyla birlikte derinleşen akaryakıt krizi, küresel çapta benzin ve motorin fiyatlarının artmasına neden oldu. Bu durumun sorumlusunun Rusya lideri Putin olduğunu belirten ABD Başkanı Joe Biden, kendi ülkesindeki petrol şirketlerini de "arzı bilinçli şekilde düşürerek fiyatı artırmakla" suçladı.

Benzine indirim yapılacak mı? 

Vatandaşlar, bir yandan dövizin durumunu bir yandan da brent petrol fiyatındaki değişiklikleri takip ediyor. Brent petrol fiyatının uzun sürenin ardından yeniden 100 dolar bandının altına düşmesi, önceki günlerde benzinin litre fiyatının düşmesini sağlamıştı. 18 Temmuz 2022 itibarıyla brent petrol fiyatı 102 dolara çıktı. Peki benzine indirim yapılacak mı? Benzin fiyatları ne kadar olacak?

Güncel benzin fiyatları ne kadar? 

Edinilen bilgilere göre benzine 96 kuruş indirim yapılacak. İndirimli fiyatların 19 Temmuz Salı gününden itibaren geçerli olacağı kaydedildi. Bu durumda benzinin litre fiyatının, 23 liranın altına düşeceği belirtildi. Peki güncel benzin fiyatları ne kadar? İstanbul'da benzinin litre fiyatının 23,66 lira olduğu hatırlatıldı. Ankara ile İzmir'de ise benzinin litresi 23,78 liradan satılıyor. 

Yorumlar (0)