Benzine bu gece bir indirim daha geliyor

Dün 77 kuruşluk indirim uygulanan benzinin litre fiyatına bu gece yarısından itibaren bir indirim daha yapılacağı bildirildi. 

EKONOMİ 18.11.2022, 09:41 19.11.2022, 08:43
Benzine bu gece bir indirim daha geliyor

17 Kasım Perşembe günü 77 kuruşluk indirim uygulanan benzine bir indirim müjdesi daha geldi. Bu kapsamda 19 Kasım Cumartesi gününden itibaren geçerli olmak üzere benzinin litresine 75 kuruşluk yeni bir indirim daha yapılacak. Son 1 senede içinde akaryakıt fiyatlarına peş peşe gelen zamlarla sıkıntılı bir sürece giren araç sahipleri, bu kez arka arkaya gelen indirim haberleriyle bir nebze de olsa rahatladı. 

Motorine indirim beklenmiyor

24 Şubat’ta başlayan Rusya-Ukrayna savaşının ilk haftalarında brent petrol fiyatlarında sert dalgalanmalar yaşandı. Bu durum, tüm dünyadaki akaryakıt fiyatlarını olumsuz etkiledi. Bu süreçte Türkiye’de dolar kurunun da yükselişine devam etmesi, araç sahiplerinin akaryakıt sorununu daha da büyüttü. Akaryakıt fiyatları, dolar ve brent petroldeki hareketliliğe paralel olarak güncellenmeye devam ediyor. Vatandaşlar tarafından özellikle benzin ve motorinin litre fiyatındaki hareketlilik yakından takip ediliyor. Bu gece yarısı benzine uygulanacak indirimin aksine, motorinin litre fiyatında ise herhangi bir değişiklik beklenmiyor. 

Benzinin litre fiyatı 21,18 liraya kadar gerileyecek

İstanbul’da bugün benzinin litre fiyatı 21,93 liradan satılıyor. Bu gece yarısından itibaren pompaya yansıyacak olan 75 kuruşluk indirimle birlikte megakentte benzinin litresi 21,18 liraya kadar gerileyecek. İstanbul’da motorinin litresi ise bugün 24,79 seviyelerinde bulunuyor. 

Yorumlar (0)