Benzinde ikinci büyük indirim!

Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikası (EPGİS), benzinde bu gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere 51 kuruş daha indirime gidildiğini duyurdu.

EKONOMİ 13.03.2020, 09:51 13.03.2020, 16:21
Benzinde ikinci büyük indirim!

Benzinde ikinci büyük indirim gerçekleşti. 

Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikası (EPGİS), benzinin litre fiyatında 51 kuruş daha indirime gidildiğini bildirdi. Söz konusu indirim, bu gece yarısından itibaren geçerli olacak.

Akaryakıt fiyatlarında, düşen petrol fiyatlarına paralel olarak 10 Mart günü indirime gidilmişti. Benzinin litre fiyatı, prompa fiyatlarına yansıyacak şekilde 60 kuruş, motorinin ise 56 kuruş düşmüştü. 

Benzinin litre fiyatında, bu hafta içerisinde 1,11 lira düşüş gerçekleşti. Ankara'da ortalama 6,13 liradan satılan benzinin litre fiyatı 5,62 lira olacak. Benzinin litresi İzmir'de 6,14 liradan 5,63 liraya, İstanbul'da 6,04'dan 5,53 liraya inecek.

Motorinde indirim yok

Motorinde ise herhangi bir indirim gerçekleşmeyeceği kaydedildi. Yapılan son indirimle birlikte benzin fiyatı, motorin fiyatlarının altına gelecek. Motorinin litresi İstanbul'da 5,67, Ankara'da 5,74, İzmir'de ise 5,75 liradan satılıyor.

Akaryakıt fiyatları, Akdeniz piyasasında bulunan işlenmiş ürün fiyatlarının ortalaması ile dolar kurundaki değişiklikler değerlendirilerek rafineriler tarafından hesaplanıyor.

Bu hesaplanma neticesinde dağıtım firmaları tarafından uygulanan fiyatlar, rekabet ve serbesti sebebiyle şirketler ve şehirlere göre küçük değişiklikler gösterebiliyor.

Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü'nün (OPEC) üretim kesintisini devam ettirmesi hususunda anlaşamamasının ardından petrol fiyatları düşüş eğilimi gösterdi. Varil fiyatında görülen kayıp ise yüzde 30 civarında.

Yorumlar (0)