Benzin ve motorine zam yolda, LPG fiyatı düşüyor!

Önceki hafta 83 dolara gerileyen brent petrol fiyatının 92 dolara yükselmesi nedeniyle benzin ve motorinin litre fiyatına zam geliyor. LPG fiyatında ise indirime gidilecek. İşte 6 Ekim perşembe günü itibarıyla uygulanacak zamlara ve indirime dair detaylar...

EKONOMİ 05.10.2022, 14:37 Hakan Öksüz
Benzin ve motorine zam yolda, LPG fiyatı düşüyor!

Ukrayna ile Rusya arasında şubat ayında başlayan savaş, akaryakıt fiyatlarının küresel ölçekte artmasına neden oldu. En büyük enerji üreticilerinden biri olan Rusya'ya yaptırım uygulayan Batılı devletler, farklı enerji tedarikçileri bulmaya çalışıyor. Bu hamlelere karşılık olarak Avrupa'ya doğal gaz akışını durduran Rusya enerji şirketi Gazprom, kıtadaki akaryakıt krizinin derinleşmesine yol açtı.

Brent petrol fiyatı arttı, zam haberleri geldi!

Küresel gelişmelere bağlı olarak akaryakıt fiyatlarında dalgalanmalar yaşanıyor. Bu durum, pompa fiyatlarına yansıyor. Brent petrol fiyatında yaşanan dalgalanmalar, araç sahiplerini yakından ilgilendiriyor. Eylül ayının son günlerinde 83 dolar civarına inen brent petrolün yeniden 92 dolar bandına çıkması nedeniyle benzin ve motorin fiyatına bir zam daha geleceği kaydedildi.

Benzin ve motorine zam, LPG'ye indirim geliyor!

Edinilen bilgilere göre 6 Ekim Perşembe günü itibarıyla benzinin litre fiyatına 74 kuruş zam gelecek. Motorinin litre fiyatına ise 1 lira 39 kuruşluk zam yapılacağı kaydedildi. Benzin ve motorine geleceği duyurulan zamların ardından gözler LPG'ye çevrildi. Edinilen bilgilere göre 6 Ekim Perşembe günü itibarıyla geçerli olmak üzere LPG'ye 76 kuruş indirim yapılacak. 

İstanbul'da motorinin litresi 24,22 lira, benzinin litresi ise 19,86 liradan satılıyor. Ankara'daki güncel benzin fiyatı 20,01 lira, motorin fiyatı ise 24,34 lira civarında. İzmir'de ise benzinin litresi 20 lira, motorinin litresi 24,36 liradan satılıyor. 

Yorumlar (0)