Benzin ve motorinde son durum ne? İşte bugünün fiyatları…

Rusya’nın Ukrayna işgalini başlatmasıyla birlikte benzin ve motorinin pompa fiyatlarında da sert dalgalanmalar yaşanmaya devam ediyor. 13 Nisan Çarşamba gününde İstanbul’da satışa sunulan motorinin litresi 20.18 lira, benzinin litresi ise 19 lira olarak dikkat çekiyor. 

EKONOMİ 13.04.2022, 09:19 14.04.2022, 10:00
Benzin ve motorinde son durum ne? İşte bugünün fiyatları…

Pandemi süreci, döviz kurlarındaki hızlı yükseliş ve Ukrayna’daki kriz sebebiyle peş peşe zamlanan ve vatandaşın belini büken akaryakıt fiyatları gündemdeki yerini korumaya devam ediyor. Motorinin litre fiyatı bugüne de 20 liranın üzerinde başlarken, İstanbul’da 20,18 liradan satışa sunuluyor. Benzinin litresi ise İstanbul ortalaması baz alındığında 19 lira seviyelerinde bulunuyor. 

Benzin ve LPG’de de indirim olacak mı?

Amerika Birleşik Devletleri’nden de bu konuda dikkat çekici gelişmeler yaşanıyor. Bu kapsamda ham petrolün fiyatı tekrar 100 doların üzerine çıkarak 105 dolar seviyelerine erişti. Türkiye’de ise motorinde kısa süre önce pompaya yansıyacak şekilde bir indirim yapıldı. 1,04 liralık indirim bir nebze yüzleri güldürse, vatandaşları hala zorlamaya devam ediyor. Uzmanlar tarafından yapılan açıklamalarda ise, yakın süreçte LPG ya da benzinde herhangi bir indirimin beklenmediği belirtildi.  

Yorumlar (0)