Benzin ve motorinde 14 Nisan fiyatları...

Ukrayna-Rusya savaşı ile Çin’de devam eden koronavirüs salgını, küresel piyasalarda Brent petrol fiyatlarında dalgalanmayı sürdürüyor. Motorin ve benzine bir gün indirim bir gün zam yapılırken sektöre yakın kaynaklar, yakın zamanda yeniden zam yapılacağının sinyalini veriyor. İşte benzin ve motorinde 14 Nisan fiyatları…

EKONOMİ 14.04.2022, 10:21 14.04.2022, 18:00
Benzin ve motorinde 14 Nisan fiyatları...

Ukrayna-Rusya arasında yaklaşık 2 aydır devam eden savaş, küreselde Brent petrol fiyatlarının hızla yükselmesine sebep oldu. Küresel taleplerin karşılanamaması sebebiyle artan fiyatlar, Çin’de hızla yükselen 5’inci dalga koronavirüs salgını vesilesiyle düşüş yaşadı. Pazartesi günü açılan piyasalarda Brent petrolün varilinde yüzde 2’den fazla indirim gözlemlendi. Petroldeki dalgalanma, yatırımcıları endişelendirirken OPEC ve OPEC+ ülkeleri de petrol artırımına gitmek için kolları sıvadı.



Türkiye’deki güncel fiyatlar

Küreselde etkili olan sebeplerden ötürü her ülkede olduğu gibi Türkiye’de de dalgalanmalar yaşanıyor. Motorin ve benzin fiyatları hakkında bir zam bir indirim haberi yapılırken yurttaki ortalama fiyatlar ise 20 TL seviyesinde seyrediyor. İstanbul’da benzinin litresi 19 TL’den, motorinin litresi ise 20 TL’den satılıyor.

Yorumlar (0)