Belediye başkanı personeli belediyeye almadı

Karabük Belediyesi çalışanlarının mesai başlangıcını sıkça ihlal ediyor olmasına kızan Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, kabul edilebilir gecikme süresinin üzerine çıkanları belediyeye almadı.

EKONOMİ 28.10.2019, 14:39
Belediye başkanı personeli belediyeye almadı

İşe geç kalan personelin belediye binasına alınmaması ile ilgili gazetecilere konuşan Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, "Mesai başlama saatinden 10 dakika geç gelen kabul edilebilir. Bu saatten sonra gelenlerin hiçbirini işe aldırmayacağım ve haklarında da mutlak surette rapor tutacağım. Tespitlerini giriş noktasındaki kameradan yaptıracağım" dedi.

İşe geç gelen personelin belediye binasına alınmamasına ilişkin habercilerin sorularını cevaplandıran Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, uzun zamandan bu yana çalışanları işe geç kalmamaları konusunda defalarca uyardığını ifade etti.

Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, işçi ve memurların belli bir düzen ve disiplin içerisinde çalışmasının şart olduğunun altını çizerek, "Bizim işimiz, tam o saatte, orada, işlemlerini yapmak için gelenlere ya da yükümlü olduğumuz bölgede insanlara hizmet etmek. Defalarca uyardım. İnsanların hatalarını yakalamak hiç hoşuma gitmez. Fakat bunu bir düzene sokmanız gerekir diye defalarca uyardım." dedi.

Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, uyarının dikkate almadığını vurgulayarak, "Personelin zamanında işbaşı yapmadığını görüyor ve biliyorum. Böyle bir uygulama yapmak istemezdim ama mecbur kaldım. Bu uygulamayı yaparak inşallah bundan sonra arkadaşların daha hizmete yönelik çalışmaları olur. Kimseyi birbirinden ayırmadan işe geç gelenlerin hepsi hakkında da gereken işlemi yapacağım. Bunun da böyle bilinmesini istiyorum." diye konuştu.

Personelin üçte ikisi zamanında işe gelmiyor

Personelin üçte ikisinin zamanında işe gelmediğini söyleyen Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, "Mesai saatinden 10 dakika geç gelen kabul edilebilir. Bu saatten sonra gelmeyenlerin hiçbirisini işe aldırmayacağım ve haklarında da mutlak surette rapor tutacağım. Geç kaldıklarına ilişkin tespitlerini giriş noktasındaki kameradan yaptıracağım." ifadelerini kullandı.

"İşe geç gelenlerin müeyyideleri bellidir"

Sabah 08.30'dan sonra işe gelen belediye personelinin işe alınmadığını, kamu hizmetinde yaptırımların belli olduğunu hatırlatan Tüm-Bel-Sen Karabük Şube Başkanı Ahmet Avdancı ise şunları söyledi:

"Saat 08.30'da mesaimiz başlıyor. Belediye personelinin ne zaman mesaiye başladığı giriş kartlarımızda yazılıdır. 657 sayılı Kanun'da işe geç gelenlerin müeyyideleri bellidir. Uyarı cezasından başlayarak ihraca kadar giden bir süreç vardır. Belediye başkanımızın kesinlikle belediye personeline art niyetli bir tavrının olduğuna inanmıyoruz. Fakat burada vatandaşın hizmet alma hakkının engellendiğini düşünüyoruz. Belediyede görevli arkadaşlarımız çekince içinde belediyenin etrafında mesaiye başlayabilmek için bekliyor."

Yorumlar (0)