Bekletilen Türk tırlarına izin verildi

Suudi Arabistan makamları tarafından günlerdir hiçbir gerekçe gösterilmeden gümrükte bekletilen 85 Türk TIR'ına geçişine izin verildi.

EKONOMİ 03.08.2019, 09:15 03.08.2019, 09:19
Bekletilen Türk tırlarına izin verildi

Suudi Arabistan makamları, 21 Temmuz gününden beri hiçbir gerekçe göstermeden beklettiği Türk TIR'larının geçişine izin verdi.

İskenderun Limanı'ndan çıktıktan sonra 21 Temmuz günü Suudi Arabistan'ın kuzeybatısından Kızıldeniz'e açılan Duba Limanı'na vardıklarını ifade eden Türk şoförler, dün akşam buradan çıkmaya başladıklarını kaydetti.

Araçlarındaki yüklerin tekstil ve gıda ürünlerinden oluştuğunu bildiren şoförler, dün akşam saatlerinden itibaren Duba Limanı gümrük görevlileri tarafından evraklarının kendilerine teslim edilmeye başladığını bildirdi.

Şoförler, 85 TIR'dan 60'ının dün limandan çıktığını, diğer TIR'ların da bugün çıkacağını söyledi.

Yüksek sıcaklıklar nedeniyle rahatsızlandılar

Yüksek sıcaklıklar nedeniyle 12 günü zor geçirdiklerini ifade eden şoförler, son olarak arkadaşlarından birinin sıcak nedeniyle fenalaştığını aktardı.

Türkiye Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Duba Limanı'nda bekletilen Türk tırlarının gümrükten sorunsuz bir şekilde çıkması için Suudi Arabistanlı muhatabıyla bir telefon görüşmesinde bulunmuştu.

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Türkiye'nin Riyad Büyükelçiliği ve Cidde Başkonsolosluğu konuyu yakından takip etmiş ve Türk şoförlerin bir an önce gümrükten geçmeleri amacıyla Suudi Arabistan makamları nezdinde yoğun girişimlerde bulunmuştu.

Yorumlar (0)