Beklenen haber geldi, motorine indirim yolda!

Vatandaşlar gelen art arda zamların ardından akaryakıtta indirim haberi kovalamaya başladı. Bu gece yarısı itibarıyla motorin fiyatlarında indirime gidileceği bilgisi geldi. İşte detaylar...

EKONOMİ 07.09.2022, 09:24 Hakan Öksüz
Beklenen haber geldi, motorine indirim yolda!

Enerji piyasasında yaşanan dalgalanmalar, akaryakıt fiyatlarını doğrudan etkiliyor. Petrol ve doğal gaz akışıyla ilgili sorunlar, pompaya direkt olarak yansıyor. Son olarak gece yarısı itibarıyla motorine 77 kuruşluk zam yapılmıştı. Vatandaşlar, 2 gün boyunca peş peşe gelen zam haberlerinin ardından akaryakıt fiyatlarına indirim yapılıp yapılmayacağı sorusunun yanıtını arıyor. 

Motorinin litresi kaç liraya düşecek?

Gelen haberlere göre 7 Eylül'ü 8 Eylül'e bağlayan gece yarısı itibarıyla motorine 1,14 lira indirim yapılacak. Bu indirimle birlikte İstanbul'da motorinin litresi 24,80 liraya, Ankara'da 24,96 liraya, İzmir'de ise 24,97 liraya inecek. Benzin ve LPG'de ise herhangi bir indirim uygulanmayacak.

Brent petroldeki dalgalanma, akaryakıt fiyatlarını etkiliyor

Ukrayna-Rusya savaşının oluşturduğu belirsizlik, brent petrol fiyatında dalgalanmalara yol açıyor. Ukrayna'ya savaş açan Rusya'dan petrol ithalatına sınırlama getiren Avrupa Birliği (AB), kısa vadede farklı tedarikçiler bulma ve orta-uzun vadede yeşil enerjiye geçme kararı aldı. 

Avrupa'da enerji krizi

ABD ve AB tarafından uygulanan yaptırımlara Rusya'dan yanıt gecikmedi. Önceki aylarda Avrupa'ya giden doğal gazda kısıtlamaya giden enerji şirketi Gazprom, cuma günü gaz akışının tamamen durdurulduğunu duyurdu. Hatlarda onarım yapılacağı gerekçesini öne süren enerji devinin bu kararı, Avrupa'daki endişeyi artırdı. Kış ayları yaklaşırken ısınma sorunu yaşamak istemeyen Avrupa, enerji tasarrufunun yanı sıra alternatif yollar aramaya başladı.

Yorumlar (0)