Beklenen balans ayarı geldi: Akaryakıta indirim!

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Mustafa Yılmaz, bu geceden itibaren akaryakıt fiyatlarında 17 ila 25 kuruş indirim yapılacağını duyurdu. 

EKONOMİ 03.06.2020, 16:26 03.06.2020, 16:31
Beklenen balans ayarı geldi: Akaryakıta indirim!

Bu geceden itibaren akaryakıt fiyatlarına indirim geliyor.

Konuya ilişkin açıklama Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Mustafa Yılmaz'dan geldi. 

"Döviz hareketleri ile petrol fiyatlarından bağımsız"

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Yılmaz, bu geceden itibaren akaryakıt fiyatlarında 17 ila 25 kuruş indirim yapılacağını bildirdi. 

Yılmaz, akaryakıt dağıtım şirketleri ile görüşmede bulunduklarını belirterek, söz konusu indirimin, döviz hareketleri ile petrol fiyatlarından bağımsız bir indirim olacağını kaydetti.

"Dağıtıcı ve bayinin kar marjlarından yapılacak"

Bu indirimin, doğrudan dağıtıcı ve bayinin kar marjlarından yapılacağını ifade eden Yılmaz, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) olarak fiyat hareketlerini izlemeyi sürdüreceklerine dikkat çekti. 

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), dün yaptığı açıklamada, akaryakıt fiyat marjlarının, olması gerekenin çok üzerine çıktığının belirlenmesi üzerine uyarmıştı. 

Akaryakıt şirketlerini fiyatların makul seviyeye çekilmesi hususunda uyaran Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), fiyatların düzelmemesi durumunda tavan fiyat kararı alınabileceğini bildirmişti. 

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Mustafa Yılmaz, oyunu kuralına göre oynamanın akaryakıt sektöründeki tüm aktörlerin kırmızı çizgisi olması gerektiğini, aksi takdirde sektöre yeni bir balans ayarı yapılabileceğini kaydetmişti.   

Yorumlar (0)