Bedelli askerlik için net ücret belli oldu

2023 senesinin ilk 6 aylık döneminde geçerli olacak bedelli askerlik ücreti Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan tarafından açıklandı.

EKONOMİ 05.01.2023, 14:29
Bedelli askerlik için net ücret belli oldu

Memur maaşlarına yapılan zam ile beraber bedelli askerlik ücretinde de değişiklik yaşanıyor. 6 Haziran 2019 günü kalıcı olarak yürürlüğe sokulan bedelli askerlik, memur zam oranlarına bağlı şekilde artıyor.

Yeni rakam açıklandı

Senenin son enflasyon oranının belirlenmesi ile beraber emekli ve memurların maaşlarına zam yapılırken bedelli askerlik ücreti de tekrar belirlendi. Yeni rakam ise Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından açıklandı.

Formül üzerinden hesaplama yapıldı

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati tarafından atılan imzanın sonrasında yayınlanan genelge sonrasında bedelli askerlik ücreti netleşti. Söz konusu formülün temel alındığı 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 154'üncü maddesi gereğince aylık gösterge tablosunda bulunduğu oranlar ile kıdem aylığı gösterge ve ek gösterge miktarının aylık tutarlara dönüştürülmesinde verilecek aylık katsayısı 0,388581 şeklinde belirlendi.

Yeni formül üzerinden belirlenen bedelli askerlik ücreti, bu şekilde beklenenden daha düşük bir miktara denk gelmiş oldu. Bedelli askerlik ücreti Ocak-Temmuz 2023 ayları arası için 93 bin 258,44 TL olarak belirlendi.

Yorumlar (0)