BDDK’dan kartlı alışverişe yeni düzenleme: 3 seçenek sunulacak

BDDK, POS cihazlarında kullanılmakta olan kağıt oranının düşürülmesi hedefiyle yeni bir düzenlemeyi faaliyete soktu.

EKONOMİ 13.05.2023, 09:45
BDDK’dan kartlı alışverişe yeni düzenleme: 3 seçenek sunulacak

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), POS cihazlarından çıkan kâğıt miktarının düşürülmesi hedefiyle yeni bir düzenlemeyi hayata geçirdi.

Dijital ortamda saklanacak

Düzenleme çerçevesinde, kartlı alışverişlerde kağıt slip talep etmeyen kart kullanıcılarının söz konusu belgeleri dijital şekilde saklayabilmesi ve alabilmesi mümkün hale gelecek.

BDDK tarafından gerçekleştirilen yeni uygulama, kartı çıkaran banka ile kartı işleme alan bankanın aynı olduğu hallerde uygulanan işlemler adına en geç 1 Eylül 2023 günü, kartı çıkaran banka ile kartı işleme sokan bankanın farklı olduğu hallerde gerçekleştirilen işlemler adına ise en geç 1 Aralık 2023 tarihinde uygulanmaya alınacak.

Düzenlemenin faaliyete sokulmasıyla beraber doküman ve kağıt kullanımının düşeceği ifade ediliyor.

Kullanıcılara 3 seçenek

Kağıt slip yerine dijital slip almayı talep eden kart kullanıcıları söz konusu tercihlerine dair onaylarını bankaların internet veya mobil uygulamaları üzerinden verebilecek. Bankalarca kart kullanıcılarına "tüm işlemlerimde slip almak istiyorum", "hiçbir işlemde slip almak istemiyorum" ve "temassız işlem limitinin altında slip almak istemiyorum" şeklinde üç seçenek aktarılacak. Müşteriler söz konusu tercihleri istedikleri şekilde değiştirebilecek.

Yorumlar (0)