BDDK duyurdu: Yenilenmiş cep telefonlarında taksit sayısı düzenlendi 

BDDK, cari açığı azaltmaya yönelik adımlar atmaya devam ediyor. Son olarak yenilenmiş cep telefonlarını teşvik etmek amacıyla fiyat limitinde ve taksit sınırında değişikliğe gitti. Fiyatı 5 bin liraya kadar olan telefonlar 12 taksitle satılırken 5 bin lira üzerinde olan telefonlar 6 ay taksitle satılacak.  

EKONOMİ 22.12.2021, 13:28
BDDK duyurdu: Yenilenmiş cep telefonlarında taksit sayısı düzenlendi 

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), cari açığı azaltmaya yönelik adımlarına bir yenisini daha ekledi. Yenilenmiş ürünlerden cep telefonlarını teşvik eden BDDK, fiyat limiti ile taksit sayısında değişikliğe gitti. Değişikliğe göre “yetkili satıcı” ya da “yenileme merkezi” olarak geçen yerlerde “yenilenmiş ürün” etiketi bulunan cep telefonlarının kredi kartına taksitlendirme süresinde değişiklik yapıldı.  



5 bin liraya kadar olan telefonlar 12 taksitle satılacak 

Cep telefonu alırken verilen tüketici kredisinde 3 bin 500 TL olan tutar 5 bin TL’ye çıkartıldı. Tüketici kredi kullanılarak satın alınan yenilenmiş cep telefonlarında 5 bin liraya kadar olan telefonun kredisi için 12 ay, 5 bin lira üzerinde olan telefonların kredisi için 3 ay taksitlendirme yapılacağı bildirildi. 

Kredi kartına yapılan taksitlendirmelerin de 5 bin lira altında olan telefonlar için 12 ay, 5 bin lira üzerinde olan telefonlar için 6 ay olarak belirlendiği aktarıldı. 

Yorumlar (0)