BDDK'dan kur korumalı mevduat kararı! 14 Şubat'tan itibaren...

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu, 14 Şubat tarihinden sonra kur korumalı mevduat ve katılma hesaplarına yönelik verilerin yayımlanacağını duyurdu.

EKONOMİ 10.02.2022, 09:55
BDDK'dan kur korumalı mevduat kararı! 14 Şubat'tan itibaren...

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’ndan gelen açıklamada, kur korumalı mevduat ve katılma hesaplarına yönelik verilerin yayımlanmasına ilişkin 14 Şubat’tan sonra yeni bir uygulamaya gidileceği bildirildi.

Kur korumalı veriler yayımlanacak

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’ndan gelen açıklamada, ilgili tebliğ hükümleri gereğince uygulanan kur korumalı TL mevduat ve katılma hesaplarının büyüklüklerine ilişkin verilerin, 14 Şubat tarihinden sonra kurumun periyodik yayınlarında yayımlanacağı kaydedildi. 

Söz konusu açıklamada, 24 Aralık 2021'den itibaren kur korumalı TL mevduat ve katılma hesaplarının izlediği seyre ilişkin bir grafik de kamuoyuyla paylaşılırken, 7 Şubat tarihinde hesaplardaki tutarın 313 milyar TL’ye yükseldiği, bu tutarın 171 milyar TL’sinin Hazine, 142 milyar TL’sinin ise Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası tarafından desteklenen hesaplarda olduğu bilgisi aktarıldı.

Yorumlar (0)