BDDK'dan depremzedelere ilişkin açıklama

BDDK (Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu) tarafından, depremlerden etkilenen yurttaşlar için yeni ve mevcut kredilerde 6 Şubat tarihi itibarıyla 180 gün boyunca taksit ve vade kolaylığı olanağı tanındı.

EKONOMİ 07.02.2023, 20:54 09.02.2023, 18:12
BDDK'dan depremzedelere ilişkin açıklama

BDDK, deprem afeti sebebiyle 'Bankaların Kredi İşlemlerine Dair Yönetmelik', 'Faktoring, Finansal Kiralama ve Finansman Firmalarının Kuruluş ve Çalışma Esasları Hakkında Yönetmelik' ve 'Kredi Kartları ve Banka Kartları Hakkında Yönetmelik' çerçevesinde alınan kurul kararlarını duyurdu.

Kararlar çerçevesinde, Şanlıurfa, Osmaniye, Kilis, Kahramanmaraş, Gaziantep, Hatay, Diyarbakır, Adıyaman ve Adana kentlerinde yerleşik kişilere yönelik olarak, 6 Şubat tarihi itibarıyla 180 gün süre ile taksitlendirme ve kredi vadeleri süreleri için kolaylık getirildi.



"Vadeler bankalar tarafından belirlenebilecek"

Bu doğrultuda, bahse konu kentlerde yerleşik kişilere tekrar yapılandırılacak veyahut yeni kullandırılacak tüketici, araç ve ev kredilerinin vadeleri, BDDK tarafından daha evvel belirlenen sürelere tabi tutulmayacak ve ödemesiz geçen dönemlerin uygulanması da dahil olmak kaydıyla bankalar tarafından belirlenebilecek.

Diğer taraftan, bu kentlerde yerleşik üye iş yerleri tarafından kredi kartları ile yapılacak hizmet ve mal satımlarında da kredi kartları taksitlendirmeleri bir kata değin artırılacak.

Yorumlar (0)