Bayram ikramiyesinde zam olacak mı? Bakan açıkladı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat bilgin, katıldığı TV programında erdiği röportajda emeklilerin bayram ikramiyesinde artış olup olmayacağı konusuna açıklık getirdi.

EKONOMİ 19.04.2022, 13:40 19.04.2022, 14:02
Bayram ikramiyesinde zam olacak mı? Bakan açıkladı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, katıldığı canlı yayında gündeme dair soruları cevaplandırdı. Bilgin emeklilerin, bayram ikramiyelerine ilişkin bir artış olup olmayacağına ilişkin merak ettiği sorunun yanıtını vererek ikramiyelerde bir artış olmayacağını söyledi.

Bilgin’in konuşmasından dikkat çeken satır başları ise şu şekilde:

“Üretim sürecine katılım programı”

Geçtiğimiz hafta lansmanını gerçekleştirdiğimiz üretim sürecine katılım programımızın ismini istihdama verdiğimiz önemden yola çıkıp bu şekilde belirledik. Gaziantep’te başlatmıştık ve sanayi illerini seçerek devam edeceğiz. Asıl amacımız işsiz sayısının azalmasını sağlamak. Büyümesini gerçekleştiren bir ülke Türkiye. Ekonomi konusunda dalgalanmalar yaşanıyor fakat yolumuza devam ediyor. Bu bir eğitim, kurs vs. değil doğrudan istihdam oluşturan bir proje. Burada kimi şartlar var ve bunları merak edenler İŞKUR’un web sayfası üzerinden takip edebilir. Bu proje bir sene istihdam garantisini içine alıyor. İşverenler kendi elemanlarını kendileri yetiştirecek ve bizler de onları destekleyeceğiz.

İşbaşı eğitim programının da istihdam garantisi şartı bulunacak. Burada bir kaynak sorunu bulunmuyor. Mühim olan sanayinin talep ettiği istihdamı oluşturmak.

Bayram ikramiyesinde artış olacak mı?

Emekliler için bayram ikramiyesi yine aynı olacak ve 28-29 Nisan tarihleri arasında ödenecek. İki bayram için de bunun maliyeti 25 milyar TL. Konu yeniden değerlendirilebilir ama mevcut durum böyle.

Asgari ücret için artış olacak mı?

Asgari ücrete dair bir artış şu anda gündemde değil. Popülist taleplerden uzaklaşmamız lazım, bizler gerçekçiyiz.

3600 ek gösterge

3600 ek göstergeye ilişkin yasal düzenleme bu sene Meclis’e gelir ve sene sonunda Meclis’ten çıkar diye düşünüyorum. 3600 ek göstergenin mali hakları etkileme konusu ise; mevcut maaşa çok fazla yansımayacak ama emeklilik konusunda oldukça yararlı olacak.

Emeklilikte yaşa takılanlar

EYT ile ilgili herhangi bir çalışma şu anda gündemimizde yok.

530 bin geçici sözleşmeye dair çalışma

3600 ek göstergenin ardından ilk gündemimiz ise bu olacak. Geçici işçilere ilişkin sorunları bu yıl içinde çözmeyi planlıyoruz.

“1 Mayıs’ta sürpriz yapacağız”

1 Mayıs, demokrasinin olduğu yerde bayramdır. Kimi grupları kendi politik çıkarları için kullanıyorlar. Bu yıl 1 Mayıs’ı farklı şekillerde kutlayıp sürpriz yapacağız.

SMA hastalarına destek

Devletimizin ödeme listesinin içine aldığı yaklaşık 8 bin 300 küsur ilaç bulunuyor. Kanser ve SMA ilaçları da bunların içinde. SMA hastalarımıza bütün desteği sağlıyoruz.

Beyaz bayrak uygulaması

Ramazan ayından önce uygulamaya alacaktık fakat savaştan dolayı ertelemek durumunda kaldık. Ülkemizdeki bütün işletmeler kurallara uymak durumundadır. Avrupa Birliği delegasyonunun sendika tanımıyorum demesi lüksü bulu

Yorumlar (0)