Batırel'in "enflasyon" suçlamasına Özgür Demirtaş'tan yanıt!

Gazeteci Necmettin Batırel, Türkiye'de yaşanan yüksek enflasyonun sorumlusunun bazı finans profesörleri olduğunu iddia etti. Özgür Demirtaş, Batırel'in kullandığı ifadelere sosyal medyadan yanıt verdi.

EKONOMİ 17.07.2022, 14:05 Hakan Öksüz
Batırel'in "enflasyon" suçlamasına Özgür Demirtaş'tan yanıt!

Ekonomi yazarı Necmettin Batırel, yıllar önce ekonomist Özgür Demirtaş ile bir televizyon programına katılmış ve kullandığı ifadelerle gündeme oturmuştu. Doları düşürmek için Merkez Bankası'nın uygulaması gereken yöntemden bahseden Batırel, kullandığı "şakkadanak satarım" ifadesiyle sosyal medyanın diline düşmüştü. Batırel'e karşı çıkan Özgür Demirtaş ise dövizi düşürmek için yapısal değişikliklerin gerektiğinden bahsetmiş ve üretime vurgu yapmıştı.

"Enflasyon canavarını besleyip büyüttüler"

Görev yaptığı gazetedeki köşesinde yüksek enflasyonun nedenlerine dair görüşlerini aktaran Necmettin Batırel, isim vermeden yıllar önce tartıştığı Özgür Demirtaş'a yüklendi. Enflasyonun yükselmesinin başlıca sorumlusunun kamuoyunca tanınan bazı finans profesörleri olduğunu belirten Batırel, "Türk ekonomisine karşı söylemleriyle yıllarca zehir saçtılar. Vatandaşlar da bu kişileri gerçekten donanımlı zannederek inandı ve döviz satın almaya başladı. Halkı korkutarak enflasyon canavarını besleyip büyüttüler." ifadelerini kullandı.

"Türk lirasına güvenin"

Türk lirasına karşı söylemlerin yanlış olduğunu yıllar boyunca dile getirdiğini aktaran gazeteci Batırel, "Yıllardır söylüyorum, bizim başka dostumuz yok. Türk lirasına güvenin. Halen daha paralarını bankalarda döviz olarak tutuyorlar. Neredeyse 138 milyar dolar bankalarda duruyor. Bunun kazananı Türkiye düşmanları oldu. Türk lirası günden güne eridi. Bankadaki paralar Türk lirası olarak tutulsaydı bugünkü kur baskısı yaşanmayacaktı." dedi.

Batırel'in ifadelerine Demirtaş'tan cevap geldi!

Vatandaşların parasını dövize çevirmeye istekli olduğunu, bu nedenle de yüksek enflasyonun derinleştiğini kaydeden Batırel, "Benim dediği uygulansaydı bu kadar fazla cari açık da verilmeyecekti. Bunun suçluları halen daha serbestçe geziyor. Rahat etmek istiyorsanız dost ile düşmanını ayırabileceksin." değerlendirmesinde bulundu. 

Sosyal medyadan paylaşımda bulunan ünlü finans profesörü Özgür Demirtaş, Necmettin Batırel'in yazısını başta şaka zannettiğini ancak daha sonra gerçek olduğunu anladığını kaydetti. 

Yorumlar (0)